Sahlgrenska Universitetssjukhuset, MGAÖ, Avdelning 354 - Stroke

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Skulle du vilja vara en del av en arbetsgrupp som främjar och värnar om en god arbetsmiljö? För oss är det viktigt att du som medarbetare ska känna dig nöjd med din arbetsinsats efter varje avslutat arbetspass och du som vill vara med och sträva efter detta ska söka dig till oss!

Avdelning 354 är en akutvårdsavdelning med inriktning mot strokesjukvård, med 24 vårdplatser där planen att öka till 28. Strokeenheten är en sektion av verksamhetsområde Medicin/Geriatrik/Akutmottagning Östra och vi tar även emot en del patienter med andra internmedicinska diagnoser.

Patienter kommer till avdelningen från akutmottagningen eller via Hjärnvägen -direktinläggning via ambulanssjukvården.

Patienterna vårdas på vår avdelning under hela vårdförloppet - både under den akuta första tiden och under rehabiliteringen. Detta gör att vi ökar delaktigheten och ser progressen i rehabiliteringen hos den enskilde individen. Vårt mål är att ge patienter och anhöriga omvårdnad, trygghet och respekt så att de känner att vi har bjudit in till delaktighet och gett dem kunskap om sin sjukdom.

Du lägger ditt schema med arbetstidskvotering. Det ger dig möjlighet att med bibehållen lön sänka din tjänstgöringstid varje månad och din chans till återhämtning ökar.

Vad kan vi erbjuda dig?

- Ett utvecklande och stimulerande arbete.
- Fyra veckors bredvidgång innan du börjar arbeta självständigt.
- Strokesjuksköterskeutbildning, 15hp.
- Internutbildning i strokesjukvård, "Strokenålen".
- Möjlighet till specialistsköterskeutbildning.
- ISP-schema.

Om tjänsten

Som sjuksköterska på strokeenheten arbetar du med att planera och leda omvårdnadsarbetet, utföra behandlingar, medicinska kontroller, administrera läkemedel samt ge information och stöd till patienter och anhöriga. Vi arbetar utifrån nationella riktlinjer för strokesjukvård i team med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor,fysioterapeuter,arbetsterapeuter, logopeder, kuratorer, dietist och tandhygienist.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet som sjuksköterska inom akutsjukvård/somatisk vård är meriterande. Som person är du flexibel, positiv, utvecklingsorienterad, stresstålig och har god prioriteringsförmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Kan diskuteras
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4830
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Alexander Rawsthorne, 031- 343 80 67 / alexander.rawsthorne@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Ann Johansson, 031- 343 51 54
Publicerat 2019-10-22
Sista ansökningsdag 2019-12-31

Tilbake til ledige stillinger