Södra Älvsborgs Sjukhus, Vuxenpsykiatriska kliniken, avdelning 4

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Södra Älvsborgs Sjukhus investerar långsiktigt och har påbörjat bygget av Psykiatrins kvarter.
Psykiatrins kvarter omfattar verksamheterna inom vuxenpsykiatrin samt barn- och ungdomspsykiatrin.
De vuxenpsykiatriska öppenvårdsmottagningarna i Borås kommer att flytta till sjukhusområdet. Vi kommer att satsa på ännu bättre samverkan och gemensamma aktiviteter för våra patienter.
Kvarteret byggs och tas i bruk i flera steg och beräknas vara helt klart för invigning i början av 2021.                                                          

Vi söker dig som är intresserad av utveckling av psykiatrisk omvårdnad och vill skapa en trygg och meningsfull heldygnsvård. 

Som utvecklingssjuksköterska på avdelning 4 kommer du arbeta med att utveckla och förbättra den specifika omvårdnaden för patienter med psykiatriskt sjukdomstillstånd. Ditt uppdrag är att med din specialistkunskap höja vårdens kvalité och resultat i omvårdnaden. Det gör du genom att självständigt leda processer och utvecklingsarbeten utifrån ett personcentrerat förhållningssätt. Du bidrar till att stödja kontinuerligt lärande i den dagliga verksamheten. Exempel på uppgifter kan vara att utveckla och följa upp rutiner, leda eller delta i utvecklingsarbeten, internutbilda och bistå kollegor för utveckling i generell och specifik omvårdnad.
Under hösten 2019 kommer avdelning 4 ingå i ett projekt vars syfte är att ge våra patienter en trygg och meningsfull psykiatrisk heldygnsvård. Projektet är ett samarbete med forskare från Örebro och Umeå universitet. Förebilden är England och två projekt inom den psykiatriska slutenvården, Star Wards och Safewards. Inom Star Wards har man med enkla medel skapat dagliga aktiviteter på avdelningarna. Det finns en omfattande forskning som visar att patienterna återhämtar sig snabbare om innehållet i vården ökar genom engagerad personal, sociala aktiviteter och samtalsbehandling. Inom Safewars arbetar man med lågaffektivt bemötande för att skapa en trygg vårdmiljö på enheten.
Befattningen är ett uppdrag som utförs i patientnära verksamhet. Fördelningen mellan klinisk tjänstgöring och utvecklingsarbete görs upp med din närmaste chef och kan variera över tid. Du som utvecklingssjuksköterska har i den patientnära verksamheten ett övergripande ansvar att kunna leda och prioritera i komplexa omvårdnadssituationer. Du genomför daglig styrning och planering av verksamheten samt är ett administrativt stöd till enhetschefen, där till exempel planera och fördela personalresurser vid utbildning ingår. Du har ett övergripande ansvar för en god omvårdnad och utveckling av verksamhetsnära rutiner. Att arbeta flödesorienterat kommer att vara en central del i det dagliga arbetet för att tillsammans med medarbetarna förbättra patienternas väg genom vården, minska på slöseri av tid och skapa bättre flyt i vardagen. Du har en ledande roll i utvecklings-och patientsäkerhetsarbetet.

Kvalifikationer Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom psykiatrisk vård och har minst tre års klinisk yrkeserfarenhet. Meriterande för uppdraget är magister eller masterexamen i vårdvetenskap. Arbetet kräver god samarbetsförmåga med medarbetare och ledning. Du som person är flexibel och ser möjligheter i förändring. Du är tydlig i din kommunikation och har en helhetssyn där du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Ditt arbete är kvalitetsinriktat samtidigt som du vill skapa engagemang och delaktighet i personalgruppen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.                                                                                                                                                                      

Låter det intressant är du välkommen att höra av dig så berättar vi mer.

Övrigt
Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur misstanke- och brottsregistret på alla som erbjuds anställning hos oss. Vi genomför intervjuer löpande under ansökningstiden så varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Efter överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 % eller enligt överenskommelse
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4393
Kontakt
  • Elena Exner, vårdenhetschef, 033-616 2741
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, 033-616 1000 (vxl)
Publicerat 2019-08-02
Sista ansökningsdag 2019-08-30

Tilbake til ledige stillinger