Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Reumatologi, Slutenvård

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om vår verksamhet

Verksamhetsområde reumatologi, Sahlgrenska Universitetssjukhuset (Reumatologi/SU) bedriver länssjukvård och högspecialiserad vård för patienter med reumatiska och andra inflammatoriska sjukdomar. Verksamheten bedrivs på SU/Sahlgrenska och SU/Mölndal inom sluten-, öppen- och dagsjukvård. Inom verksamheten finns 160 anställda. Patientvolymen omfattar cirka 8000 patienter och vi tar emot 3000 nya remisser årligen. Vårt mål är att i rätt tid och på rätt nivå erbjuda kunskapsbaserad, effektiv och patientsäker vård till patienter med inflammatorisk reumatisk sjukdom.

Reumatologisk slutenvård är placerad på Sahlgrenska sjukhuset och består av tre organisatoriska delar:

-
Vårdavdelning 115 med 16 vårdplatser, där vi tar hand om patienter med svåra reumatiska systemsjukdomar.

- Inflammationscentrum som är en sjuksköterskebemannad behandlingsenhet, specialiserad mottagning och konsultverksamhet.

- Kliniskt Reumatologiskt Forskingcenter, där vi genomför läkemedelsprövningar, forskarinitierade studier och utvecklingsarbeten.

Inom slutenvården arbetar idag cirka 55 medarbetare.

Vi ser en fortsatt utveckling för vårt kunskapsområde och att möta framtidens behov kommer innebära nytänkande och förändring. Vi planerar att utveckla slutenvården till en högkvalificerat diagnostiskt inflammationscentrum.

Om tjänsten

Reumatologens slutenvård leds av två vårdenhetschefer med gemensamt chefskap. Du kommer att efterträda den ena som nu går vidare till en ny yrkesbana. När du börjar kommer din kollega vara föräldraledig en tid, men du kommer att ha duktiga sektionsledare till din hjälp fram tills din chefskollega kommer tillbaka. Ni två chefer har sedan tillsammans ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö för slutenvården. Ni leder, planerar och främjar utvecklingsarbete, undervisning och forskning inom enheten tillsammans med medarbetarna och i nära samarbete med slutenvårdens sektionschef. Som vårdenhetschef arbetar du även nära de övriga cheferna inom kliniken, då gemensamt arbete runt processer och strukturer är viktigt.

Du ingår i verksamhetsområdets ledningsgrupp och bidrar till utvecklingen för hela verksamhetsområdet. Till ditt stöd finns stabsfunktioner med controller, HR-specialist och verksamhetsutvecklare.

Tjänsten innebär ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Om dig

Vi söker dig som har minst treårig högskoleutbildning med kandidatexamen eller motsvarande samt ledarerfarenhet. Är din högskoleutbildning vårdrelaterad, du är legitimerad sjuksköterska, har magisterexamen, chefserfarenhet och/eller har genomgått ledarskapsutbildning är det meriterande för tjänsten.

Eftersom du under en första tid kommer att leda enheten på egen hand behöver du vara trygg som chef och ledare, samtidigt som det krävs ett prestigelöst förhållningssätt för att kunna samverka bra och effektivt med sektionsledare, din vårdenhetschefskollega och övriga chefer. God självkännedom och att agera på ett lugnt och tryggt sätt som skapar förtroende och delaktighet är önskvärt. Du kommunicerar på ett stödjande och tydligt sätt och engagerar dina medarbetare i arbetet för god och säker vård. Du har en strategisk och analytisk förmåga med drivkraft att förändra och utveckla enheten tillsammans med alla medarbetare som finns på enheten.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4230
Kontakt
  • Verksamhetschef, Katarina Almehed , 070-595 67 06 (ej tillgänglig v31 och 32)
  • Sektionschef slutenvård, Egidija Sakiniene , 070-241 91 08 (ej tillgänglig v29)
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Magnus Hansson , 073-331 49 42 eller 031-343 16 08
  • Kommunal, Karin Andersson 031-342 78 23, SACO, Christina Sjöberg 031-343 08 97
  • Vision, Therese Jakobsson, 031-342 20 40
Publicerat 2019-07-12
Sista ansökningsdag 2019-08-11

Tilbake til ledige stillinger