Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Neurologmottagning barn

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Neurologmottagning barn

Enheten för barnneurologi finns på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus och bedriver specialiserad öppenvård för barn och unga mellan 0-18 år.
På Neurologmottagningen arbetar vi med hjärnan, ryggmärgen, nerverna och musklerna. Här utreds och behandlas barn med misstänkta och verifierade neurologiska sjukdomar.

Om tjänsten

Som psykolog hos oss kommer du ingå i ett team med psykolog, sjuksköterska, läkare och sekreterare. Du kommer att arbeta med neuropsykologiska utredningar och utvecklingsbedömningar av barn och ungdomar (0-18 år) med neurologiska avvikelser eller sjukdomar som påverkar hjärnans funktion och utveckling. Du kommer också ha samarbetspartners inom andra närliggande enheter. Vanliga diagnoser är bland annat epilepsi, oklara utvecklingsavvikelser neurometabola sjukdomar och olika neurologiska syndrom.

I arbetet ingår även uppföljning av barn under utredning och av olika behandlingsinsatser samt medverkan i team bland annat epilepsiteam, epilepsikirurgiskt utredningsteam och team för neurometabola sjukdomar. Vi utreder barn från andra enheter på sjukhuset där det finns behov av kognitiv bedömning exempelvis medfödda metabola sjukdomar och onkologiska sjukdomar. Vi bedriver även forskning och det finns möjlighet att utveckla detta oavsett tidigare erfarenheter. Det finns goda möjligheter att utveckla tjänsten.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet och kunskap om psykologutredningar av barn och ungdomar. Ifall du har utbildning och erfarenhet inom neuropsykologi motsvarande specialistnivå så är det meriterande, likaså om du är neuropsykolog med vana av neuropsykologiska utvecklingsbedömningar och bedömningsinstrument. Det är även meriterande om du har erfarenhet av forskning. Som person ser vi att du är en ansvarstagande och driven person med god social förmåga och att du vill bidra till vår fortsatta utveckling med din kunskap och erfarenhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Kontroll mot belastningsregistret kommer att utföras.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4186
Kontakt
  • Enhetschef, Lisa Bondjers, 072-245 69 86
  • Leg. psykolog, Colin Reilly, E-post: colin.reilly@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet, Eva Björklund, 031-343 38 59
Publicerat 2019-07-12
Sista ansökningsdag 2019-08-12

Tilbake til ledige stillinger