Koncernkontoret, Koncernavdelning Data & Analys, Registercentrum

Vill du bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Registercentrum Västra Götaland har som främsta uppdrag att ge stöd till nationella kvalitetsregister och vår kompetens finns framför allt inom IT, statistik och projektledning. Nationella kvalitetsregister är sjukvårdens medel för att kritiskt granska sig själv. I registren samlar man data om patienter och behandlingar. Mest väsentligt är att man samlar data om hur det går för patienterna. Med solida fakta som grund kan sjukvårdspersonalen genomföra förbättringar. Data i registren används också för registerforskning där Sverige är världsledande. Vi som jobbar på Registercentrum Västra Götaland drivs av viljan att förbättra vården. Målet är bättre hälsa och längre liv för patienterna och bättre utnyttjande av sjukvårdens resurser.

Registercentrum är en avdelning inom Koncernkontoret. På Koncernkontoret arbetar ca 1500 medarbetare varje dag med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare. Koncernkontorets avdelningar arbetar med frågor som rör hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling, folkhälsa, mänskliga rättigheter, miljö, kultur, kommunikation, ekonomi, HR, inköp och IT. 

Läs mer om oss på vår hemsida www.registercentrum.se

Vi söker nu en IT-konfiguratör som gillar att ha omväxlade arbetsuppgifter.

Som IT- konfiguratör, har du många kontaktytor och samarbetspartners med såväl utvecklingsledare, kollegorna på Registercentrum, statistiker och kunder för att på ett bra sätt, kunna stödja kvalitetsregistren. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat, att konfigurera olika typer av webbformulär för kvalitetsregister, dokumentera förändringar och hantera supportfrågor från registermedarbetare. Arbetet sker både i olika typer av team, i allt från små till stora projekt och till stor del individuellt. Du förmedlar tekniska frågor på ett sätt som kunden kan förstå, fångar kundens önskemål och krav och översätter dem till teknisk konfigurerbar lösning.

Konfigureringen sker på vår egenutvecklade registerplattform Stratum som har viktiga tekniska funktioner för att bedriva kvalitetsuppföljning i sjukvården. Vårddata registreras både genom automatisk överföring och manuellt av vårdpersonal. Du konfigurerar i Stratum med hjälp av MS SQL Maestro och/eller Microsoft SQL Server Management Studio. Du skriver eller anpassar också JavaScript och SQL.

Läs mer om Stratum här: https://registercentrum.se/vara-tjaenster/it-loesningar-foer-kvalitetsregister/p/rJQ-6X1Uf

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på https://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Vi kommer att lära dig på plats hur du utför själva konfigureringen. Det viktiga är att du är intresserad av att utvecklas. Utmaningen i det här jobbet är att förstå vad uppdragsgivarna på ett kvalitetsregister behöver och vill ha och att vara engagerad och drivande i processen att ta fram det.

Dina kvalifikationer  

Relevant högskoleutbildning. Vi välkomnar nyutexaminerade. Du behöver vara van vid att arbeta självständigt i enlighet med gemensamma prioriteringar och strategier men du har god förmåga att samarbeta och stötta andra teammedlemmar. I arbetet som IT-konfiguratör krävs erfarenhet av JavaScript och SQL samt att du behärskar svenska i tal och skrift. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av support.                                        

Vem är Du?

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du är utåtriktad, kreativ och lyssnande och har lätt att förklara vilka möjligheter och begränsningar som finns när man väljer tekniska lösningar för konfigurationen. Du har lätt för att sätta dig in i vad uppdragsgivarna behöver och kan föreslå lösningar som de inte själva skulle komma på. Du är prestigelös och serviceinriktad och har en förmåga att strukturera arbetet så att det flyter lätt. Särskilt viktigt är att du kan driva ditt arbete framåt utan att vara beroende av styrning på detaljnivå. Du har en stark vilja att göra ett bra jobb och att tillsammans med teamet leverera med hög kvalitet. Du tar ansvar för att den konfiguration du gör är dokumenterad, testad och fungerar som det var tänkt.                                                                                                                                                                              

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån Koncernkontorets värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Läs mer om vår verksamhet här: https://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4078
Kontakt
  • Urban Wiklund, 0700-852727
Facklig företrädare
  • Vision: Sune Olsson, 0700-82 27 73
  • SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19
  • Vision: Jeanette Hansson, 0767-74 28 49
Publicerat 2019-08-01
Sista ansökningsdag 2019-09-10

Tilbake til ledige stillinger