Spädbarnsverksamheten Borås

Regionhälsan är en förvaltning med verksamheter som har stor bredd och inriktning på regiongemensamma vårdverksamheter samt hälsofrämjande nära vård. Bli en del av oss och var med och utveckla vår verksamhet.

Vill du vara med och fortsatt utveckla vår spädbarnsverksamhet? Vi har från och med 2018 fått ett utökat uppdrag av Södra hälso- och sjukvårdsnämnden att skapa tillgång till spädbarnsverksamhet inom hela nämndens upptagningsområde med målet att stärka preventiva insatser för små barn och deras föräldrar.

Vi söker nu en socionom eller liknande profession inom kommun med inriktning barn och tidiga insatser då vår nuvarande socionom går på föräldraledighet i november.

Om oss

Spädbarnsverksamheten i Borås är en av Regiongemensam hälso- och sjukvårds två spädbarnsverksamheter med totalt sju medarbetare. Den andra enheten ligger i Alingsås med tre medarbetare. Boråsverksamheten samfinansieras med Borås stad och har ett geografiskt områdesansvar för Borås stad, Bollebygd, Ulricehamn och Mark. Verksamheten erbjuds till gravida kvinnor och nyblivna mödrar, med spädbarn upp till 1 år, som bedöms behöva ytterligare stöd i sitt föräldraskap.

Om arbetet

Hos oss arbetar du tillsammans med övrig personal i Borås och med uppdrag på någon av våra filialer. Du kommer vara anställd som behandlingsassistent med uppdraget att aktivt verka för att främja goda relationer mor-barn, ett lyhört föräldraskap och att uppmärksamma barnets behov. Varje vecka har vi återkommande gruppträffar med cirka 6 mor-barn par i varje. Det pågår 6 grupper parallellt.

I arbetet läggs stort fokus på samverkan med närliggande verksamheter såsom BVC, socialtjänst och övrig mödra- och barnhälsovård samt hälso- och sjukvård. Tjänsten innehåller även utåtriktat arbete och resande inom Södra Älvsborgs upptagningsområde.

Anställningens omfattning är heltid, men kan diskuteras.

Om dig 

Du är utbildad socionom/ förskolelärare/ socialpedagog eller likande med mångårig erfarenhet av arbete med gravida kvinnor, nyblivna föräldrar och barn. Önskvärt är även vidareutbildning inom anknytningsteori, samtalsstöd, föräldragruppsinterventioner eller motsvarande.

Som person är du trygg i din yrkesroll, har lätt för att knyta sociala kontakter, tycker om utmaningar och vill utvecklas. Du har en tydlig kommunikationsstil, god samarbetsförmåga och anser att det är av stor vikt att främja trygga relationer mor-barn.

Villkor

Tjänsten är ett vikariat under ett år med start i november 2019. 

Vi genomför urval löpande under ansökningstiden och planerar att hålla intervjuer under vecka 33. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/4046
Kontakt
  • Lina Ljung Roseke, Enhetschef, Tfn 0700 - 82 33 80
Facklig företrädare
  • Stig Roos, Akademikerförbundet SSR, Tfn 0702 - 55 49 19
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-08-09

Tilbake til ledige stillinger