Andningsresursteam, Klinik för Nära Vård

Att hjälpa människor till en bättre hälsa är ett av de viktigaste uppdragen man kan ha. På Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) är vi 4100 medarbetare inom 120 olika yrken som tillsammans bidrar till detta varje dag. Nu kan du bli en av oss.

Webbplats www.vgregion.se/sas
Facebook www.facebook.com/sodraalvsborgssjukhusvgr

Om Klinik för Nära Vård
Vår nya Klinik för Nära Vård har verksamheter med mobila team där patienten vårdas i ett personcentrerat fokus. Kliniken arbetar med inriktning omställning till nära vård, enligt Västra Götalands Regionens direktiv. Vi fokuserar på att skapa hållbara vårdprocesser för våra patienter och målet är att patienten får en trygg och säker vård med hög kvalitet. Kliniken består av Andningsresursteamet (ART), Närsjukvårdsteamet (NRVT), Vårdövergång i samverkan (VIS) och palliativ enhet som består av palliativt team och palliativvårdsavdelningen. Alla klinikens enheter har ett nära samarbete där samverkan och förbättringsarbete är en naturlig del i vardagen.

Om ART
Andningsresursteamet är en öppenvårdsmottagning som utreder, behandlar och följer upp patienter med obstruktiv sömnapné (OSAS) och underventilering (hypoventilation). ART är ett polikliniskt team som idag består av 3 sjuksköterskor, 2 undersköterskor och 1 läkare. Enheten startades 2005 och i takt med ökat uppdrag utökas verksamheten nu med fler medarbetare. Letar du efter ett jobb som innebär ökad livskvalité för patienten så är du den person vi söker. Vi är ett väl sammansvetsat team med mycket energi som arbetar tillsammans för patientens bästa.

I behandlingen som erbjuds våra patienter ingår andningshjälpmedel, exempelvis CPAP, BilevelPAP, hostmaskin eller hemventilator (HMV).
Patienter som har livsuppehållande hemventilatorbehandling (HMV) via mask eller trachealkanyl kan följas upp i hemmet. ART har ett personcentrerat förhållningssätt och individanpassar vården efter den unika patientens förutsättningar.

ART utbildar kontinuerligt patient, anhörig och personal gällande kunskaper kring vården med andningshjälpmedel. En välutbildad patient ger förutsättningar för egenvård och därmed ökade möjligheter till god behandlingseffekt.

Om tjänsten
Som specialistsjuksköterska på ART kommer du dagtid vara en resurs åt patienten. Vi eftersträvar kontinuitet och erbjuder varierande arbetsuppgifter. Genomgående för arbetsuppgifterna är att du arbetar ofta självständigt med egen mottagning och gör individuella bedömningar och planer tillsammans med patient, anhörig och vårdare.
Exempel på arbetsuppgifter kan vara nattliga andningsregistreringar, patientundervisning i grupp gällande sömnapnédiagnos samt hur utredningen genomförs praktiskt, tolka andningskurvor, prova ut och följa upp effekt av andningshjälpmedel. ART arbetar med tele-monitorering tillsammans med patienten i vissa fall och de högteknologiska lösningarna utvecklar vården framåt.

Du kommer även arbeta med utbildning och konsultverksamhet gällande andningstekniska hjälpmedel gentemot SÄS, kommuner och assistansbolag. Samverkan med andra aktörer i vården blir därmed grunden i arbetet.

Din profil
Du som söker är legitimerad sjuksköterska och har gärna specialistkunskap inom andningsvård eller ett starkt intresse att utveckla dig inom detta område. Meriterande är utbildningar inom lungmedicin, anestesi- eller intensivvård. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du måste vilja arbeta självständigt med egen mottagning och ta egna beslut. Du har en god samarbetsförmåga då teamarbete är grunden för verksamheten.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3848
Kontakt
  • Malin Nordahl, enhetschef, 033-616 20 29
  • Andrea Standar, sjuksköterska, 033-616 44 76
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet nås via sjukshusets växel, 033-616 10 00
Publicerat 2019-06-21
Sista ansökningsdag 2019-08-01

Tilbake til ledige stillinger