VGR IT, Vårdsystem, Vårdsystem primärvård & Specialistsystem

Vill du bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Som Västra Götalandsregionens (VGR) IT-organisation är VGR IT:s uppgift att skapa de rätta tekniska förutsättningarna för VGR:s 53 000 medarbetare, både idag och i framtidens vårdinformationsmiljö. Vi är 600 medarbetare som varje dag är med och gör skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare genom att ansvara för drift, support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter. Läs mer på www.vgregion.se/it

Enheten Primärvård & Specialsystem har ansvar för utveckling och förvaltning av specificerade Primärvårds- och Specialistsystem som stödjer verksamhetens processer inom området. Vi arbetar främst med AsynjaVisph men även Journalia, Medspeech och Mequal för att nämna några system.  

Ditt uppdrag
Vi söker en Applikationsspecialist vars roll är att ha ansvar avseende förvaltning för en del av våra system och tillhörande integrationskomponenter. Du kommer att delta vid tester av nya versioner samt planera och genomföra uppdateringar av IT-komponenterna och medverka vid felsökning vid uppkomna problem. Då du kommer att besitta värdefull kunskap kommer du bland annat bemanna andra- och tredjelinjens support på VGR IT. Medan du andra dagar kommer att delta i olika projekt och uppdrag. Du kommer att få etablera och underhålla relationer med förvaltningsorganisationen på verksamhetssidan samt med interna och externa leverantörer. Om du även tycker det är roligt med beredningsarbete eller utredningar som bedrivs tillsammans med kollegor, då är du rätt person för oss!

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället där du med dina insatser bidrar till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”, samtidigt som du får ett intressant arbetsinnehåll. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs mer om våra förmåner här: http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/sa-ar-det-att-jobba-hos-oss/dinaformaner/

Vilka kvalifikationer ska du ha?

Vi ser att du har:

 • Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
 • Erfarenhet och god förmåga av arbete med systemförvaltning/systemutveckling
 • Erfarenhet och god förmåga att arbeta självständigt och ta egna beslut
 • Erfarenhet och god förmåga att styra verksamhet mot uppsatta mål och utifrån budget

Vi ser att det är meriterande om du har:

 • Kunskap och erfarenhet av Hälso- och sjukvård – specialistsystem samt primärvårdssystem såsom AsynjaVisph
 • Kunskap och erfarenheter av vårdens processer
 • Kunskap och erfarenhet av pm3 och/eller andra förvaltningsstyrningsmodeller
 • Kunskap om PUL och PDL
 • Certifiering inom ITIL

Vem är du?

Vi söker dig som har en god förmåga att samla in information, sortera denna och skapa dig en tydlig helhetsbild av hur alla olika delar påverkar varandra. Din noggrannhet gör att du i ditt arbete producerar resultat med kvalité. Du arbetar aktivt med att bidra till enhetens mål och du kan bryta ned dessa i ditt egna arbete för att se till så att du arbetar med rätt saker i rätt tid. Vi ser också att du är en lagspelare.

Samarbete innebär för dig att vara inlyssnande av andras åsikter, det kan vara från kunder, leverantörer och kollegor. Du ser det som en självklarhet att du aktivt delar med dig av dina egna kunskaper för att teamet ska kunna uppnå goda resultat tillsammans. Det är även viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal men framförallt i skrift på svenska då det förekommer mycket beredningar och dokumentation i ditt arbete.

Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som organisation eftersträvar vi jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Urval och intervju kommer ske löpande under tiden annonsen är publicerad.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/3746
Kontakt
 • Camilla Augustin, Enhetschef , 0706-596700
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
 • Jusek: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
 • Sv Ingenjörer: Iowan Hedendahl, iowan.hedendahl@vgregion.se
Publicerat 2019-06-13
Sista ansökningsdag 2019-06-27

Tilbake til ledige stillinger