Västarvet, Regional verksamhet, Hemslöjdskonsulenter

Västarvet är en del av Västra Götalandsregionen och Sveriges största regionala förvaltning för natur- och kulturarv. Vår ambition är att göra positiva avtryck i människor och samhällsutvecklingen genom kunskap, upplevelser och hållbar utveckling.

Vår målsättning är att göra så många som möjligt medvetna om natur- och kulturarvets värden för en hållbar livsmiljö. Med museer, besöksmål och regional verksamhet gör vi historien levande, relevant och tillgänglig för invånare och besökare i Västra Götalands 49 kommuner. Vi har en stor pedagogisk verksamhet, arbetar aktivt med kulturmiljöer, bevarar och förmedlar historiska värden för framtida generationer.

Vår värdegrund Kunskap, Öppenhet och Mod präglar hela vår verksamhet och vi fäster stor vikt vid delaktighet och medskapande när vi belyser natur- och kulturarvet ur olika perspektiv – från det lokala till det globala, från forntid till framtid.

Vi har en omfattande regional verksamhet inom områden som arkeologi, byggnadsvård, konservering, natur- och kulturmiljö, slöjd, pedagogik och utställningar, utveckling och processtöd. Våra museer och besöksmål är Forsviks bruk, Göteborgs naturhistoriska museum, Lödöse museum, Slöjd & Byggnadsvård, Vitlycke museum och Vänersborgs museum.

Vill du veta mer om vår verksamhet? Läs gärna mer på www.vastarvet.se

Västarvets hemslöjdskonsulenter har som uppgift att tillvarata intresset, kunskapen och främja utövandet av slöjd i hela regionen. Konsulenterna förvaltar och utvecklar det immateriella kulturarvet. Slöjd som pedagogik, näring och levande kultur främjas och förmedlas genom sociala medier, slöjdklubbar, föreningsliv, utställningar, kurser och projekt i samarbete med många parter. För mer information besök vår hemsida: http://www.vastarvet.se/tjanster_och_projekt/slojd/

Konsulenterna har kontor i Borås, Floda (Nääs), Skövde, Fengersfors och Vänersborg men arbetar regionalt. Västarvets slöjdenhet leds och samordnas från kontoret i Borås.

 

Vill du vara med och utveckla en kulturform med många spännande utmaningar och möjligheter?

Vi söker dig som är kreativ, har initiativkraft och bra organisations- och kommunikationsförmåga. Du har relevant högskoleexamen, exempelvis kandidatexamen från Ledarskap i slöjd och kulturhantverk, eller motsvarande kompetenser.

Du kommer att arbeta med fokus på textil slöjd, som näring, kultur och kunskapsområde i Västra Götaland med utgångspunkt från Skövde och bedriva konsulentarbete genom t. ex. rådgivning, planering och genomförande av utvecklingsinsatser och processledning för att utveckla slöjden i regionen. Vi bedriver kursverksamhet, arrangerar workshops, producerar utställningar, sprider information och kommunicerar om slöjd. Utöver detta har hemslöjdskonsulenterna olika ansvarsområden att utveckla och driver också projekt tillsammans med Västarvets övriga enheter och andra aktörer såsom kommuner, kulturskolor, föreningar, museer, lärare m.m.


Vi söker dig med:

 • Goda kunskaper om textil slöjd.
 • Goda kunskaper om företagande i slöjd- eller kultursektorn
 • God digital användarkompetens
 • Erfarenhet av att arbeta med projektledning
 • Erfarenhet av extern kommunikation
 • Erfarenheter av arrangörskap
 • Förmåga att arbeta självständigt, mål- och resultatinriktat
 • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska


Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av utställningsproduktion
 • Förmåga till normkritiskt tänkande kring tillgänglighet och mångfaldsfrågor
 • Erfarenhet av att arbeta med civilsamhället


Arbetet är både självständigt och i nära samarbete med andra, inom och utanför organisationen, därför är det viktigt att du trivs med att knyta nya kontakter och har lätt för att samarbeta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Arbetet är förenat med resor, därav krävs körkort.

 

Övrig information

Tjänstgöring på helger och kvällar förekommer.

Var god ange löneanspråk i din ansökan.

Våra medarbetares olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och vi eftersträvar och värdesätter därför de kvaliteter som t ex. en jämn könsfördelning, anställda med funktionsnedsättning och olika etnisk och kulturell bakgrund tillför vår arbetsplats. Vi ser därför gärna en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

______________________________________________________________________

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2956
Kontakt
 • Torbjörn Lindström, Enhetschef, tfn 010-441 43 52
Facklig företrädare
 • Hillevi Skoglund, Dik, tfn 0706-62 68 02
Publicerat 2019-05-02
Sista ansökningsdag 2019-06-03

Tilbake til ledige stillinger