Ungdomsmottagningarna Ale och Kungälv

Regionhälsan är en ny förvaltning i regionen. Våra verksamheter har en stor bredd med inriktning regiongemensamma vårdverksamheter och hälsofrämjande nära vård. Nu har du möjlighet att bli en del av oss och vara med på vår spännande uppstart och utveckling.

Vi söker nu en kurator till ungdomsmottagningarna i Ale och Kungälv.

Om oss

Ungdomsmottagningar är till för alla ungdomar till och med 24 år. Alla våra mottagningar är HBTQ-diplomerade och vi arbetar utifrån det inriktningsdokument som är gemensamt för Västra Götalandsregionen och länets 49 kommuner. Vi arbetar också med kvalitetsledningssystem ISO 9001: 2015 Hälso- och sjukvård. Vi eftersträvar mångfald och välkomnar alla sökande.

Kungälv ungdomsmottagning är huvudmottagning i område M8, Södra Bohuslän innefattar mottagningar i Kungälv, Ale, Stenungsund och Tjörn. Mottagningarna samverkar med varandra och har en gemensam verksamhetschef, gemensam APT, handledning och fortbildning. Tillsammans utgör vi ett tvärprofessionellt team på 13 personer som utgår från ett personcentrerat arbetssätt i arbetet med ungdomars psykiska, sexuella och sociala hälsa.  Inom uppdraget att arbeta förebyggande mot psykisk ohälsa finns det goda möjligheter att testa nya arbetssätt för att öka tillgängligheten och nå ut till vår målgrupp. För god tillgänglighet är vi generösa med bokningsbara tider på Webben.

För denna tjänst kommer du att arbeta på Kungälv och Ale ungdomsmottagningar, men arbete på övriga mottagningar kan förekomma.

Förmåner som ingår i en trygg anställning hos oss kan du läsa om på
http://www.vgregion.se/jobba-i-vgr/Medarbetarportalen/

Om arbetet

I ditt arbete som kurator på ungdomsmottagningen arbetar du självständigt med ungdomen i fokus och på ungdomars uppdrag. Du har samtalskontakt på en stödjande nivå som kan handla om relationer, självkänsla och sexualitet m.m. Du ska kunna erbjuda terapeutiska samtal vid lindriga former av psykisk ohälsa exempelvis ångest, sömnproblem, lättare ätstörningar och depression. Det är bra om du har kompetens att möta den stora gruppen nyanlända ungdomar med de utmaningar det innebär. Du ska även kunna möta grupper av ungdomar på olika arenor i det utåtriktade arbetet. Kurator arbetar i team med övrig personal.

Om dig

Vi söker dig som är socionom.  Grundläggande utbildning i psykoterapi är meriterande.

Som person är du ansvarstagande, positiv, flexibel och ett professionellt förhållningssätt. Du trivs med att arbeta självständigt samtidigt som du har god samarbetsförmåga. Du har även ett genuint intresse och tidigare erfarenhet av att arbeta med ungdomar, både individuellt och i grupp. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Du kommer att vara placerad på Ale ungdomsmottagning med delad tjänstgöring mellan Ale och Kungälv. Tjänstgöring på andra mottagningar kan ske vid behov.

Tjänsten är ett vikariat till och med 31/5 -2020 med möjlighet till förlängning.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Prosjekt lenger enn 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Ale och Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2857
Kontakt
  • Gunnar Böhm, Enhetschef, 0722 - 18 38 04
Facklig företrädare
  • Stig Roos, SSR, 0702 - 55 49 19
Publicerat 2019-04-29
Sista ansökningsdag 2019-05-19

Tilbake til ledige stillinger