Skaraborgs Sjukhus, Område Medicin, M1, Läkare medicin

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Vi söker dig som vill vara med och bygga upp och utveckla verksamheten. Vi har tre specialister/överläkare på plats samt två ST-läkare, men behöver dig för att vi ska bli ett komplett team.

Verksamhetsområde M1 omfattar internmedicin inklusive strokevård, neurologi, rehabiliteringsmedicin och reumatologi. Den neurologiska verksamheten bedrivs vid en öppenvårdsenhet med dagsjukvårdsavdelning och mottagning samt en slutenvårdsenhet med 14-18 vårdplatser gemensamma för neurologi och rehabiliteringsmedicin. Arbetssättet är teambaserat med diagnossamordnande sjuksköterskor som följer patienter med behov av längre tids kontakt med kliniken. Det finns i dag kontaktsjuksköterskor för Parkinson, MS, epilepsi, hjärntumörer och motorneuronsjukdomar.

Arbetsuppgifter

Ta emot och bedöma inkommande remisser. Handlägga besök vid mottagningen och dagsjukvårdsavdelningen i samarbete med övriga teammedlemmar. Leda det kliniska arbetet vid slutenvårdsavdelningarna. Konsultera i neurologiska frågeställningar för övriga sjukhuset och primärvården. Att handleda läkare under utbildning på kandidat-, AT- och ST-nivåuppgifter.

Kvalifikationer

Specialistkompetens i neurologi.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2019/2370
Kontakt
  • Anette Löw Larsen, enhetschef, via växeln 0500-431000
Facklig företrädare
  • Läkarförbundet, via växeln 0500-431000
Publicerat 2019-07-04
Sista ansökningsdag 2019-07-22

Tilbake til ledige stillinger