Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 6, Medicin Sahlgrenska

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Akutgeriatriska avdelningen är en del av akutflödet på Sahlgrenska Universitetssjukhuset där de flesta patienter kommer direkt från akutmottagningen. Hos oss arbetar vi aktivt med patientsäkerhetsarbete och har som mål  att alla sköra äldre skall vårdas enligt ett strukturerat omhändertagande, CGA (Comprehensive Geriatric Assesment).Detta för att snabbt identifiera eventuell risker och kunna sätta in motågärder. Vi arbetar  för ett fullgott samarbete med övriga vårdgivare i vårdkedjan såsom exempelvis kommunen och primärvård och påbörjar patientens utskrivningsplanering inom 24 timmar.

Vi är en stabil arbetsgrupp med varierande åldrar och erfarenheter. Hos oss får alla vara nya!

Om arbetet

Grundläggande hos oss är teamarbetet! Detta för att kunna ge våra äldre bästa möjliga omvårdnad och behandling. Förutom att du arbetar i team om undersköterska, sjuksköterska och läkare så samarbetar du även tätt med andra yrkeskategorier såsom dietist, kurator, fysioterapeuter och arbetsterapeuter som alla bidrar till att uppfylla patientens behov. Du kommer succesivt få möjlighet att fördjupa dig inom något ansvarsområde som du har eller utvecklar ett intresse för.

Vår avdelning har individuell schemaläggning dag/kväll/helg och bemannas av befintlig fast nattpersonal. Vi arbetar två av fem helger.

Vi erbjuder dig

Hos oss är den kliniska blicken viktig för att upptäcka patienternas behov. Är du nyutbildad och nyfiken lär vi dig gärna och delar vår erfarenhet så att du kan utveckla ”blicken” och då även utvecklas i din yrkesroll hos oss! Du kommer att möta patienter med ett brett spektra av diagnoser. Ett arbete med den Geriatriska patienten ger möjligheter till bred och djup kunskap inom olika diagnoser.

Som nyanställd får du bredvid gång och handledning under din introduktion. Om du önskar får du även en erfaren läkare som mentor som du kan vända dig till om du har mer övergripande frågor av medicinsk natur.

Dina egenskaper

Som sjuksköterska hos oss har du medicinskt ansvar och omvårdnadsansvar för patienterna vilket kräver personlig mognad och tydlighet i kommunikationen till patienter och anhöriga. Som person tycker du om att samarbeta och ser teamet som en betydelsefull och självklar del i arbetet.

Du gillar struktur och kan arbeta metodiskt med riskbedömningar och vårdplaner för att skapa värde för patienterna. Du är empatisk och har ett bra bemötande till patienter, anhöriga och kollegor. Våra patienter är äldre och många är multisjuka, du behöver därför vara stabil och ha ett gott omdöme.

Givetvis är du legitimerad sjuksköterska och är alltid inställd på att ge den bästa vården till våra patienter! Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. God svenska i tal och skrift är ett krav. 

Låter det intressant?

Intervjuer och tillsättning av tjänsterna kan komma att ske löpande så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag!

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Varmt välkommen att skicka in din ansökan!

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i en extra satsning, vårt Kliniska basår. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktiskt träna moment hos Simulatorscentrum.

 Läs mer om basåret via denna länk: https://www2.sahlgrenska.se/sv/SU/Jobb-och-framtid/Kliniskt-basar/.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 % eller enligt överenskommelse
Ort Götteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6881
Kontakt
  • Vårdenhetschef Lena Källqvist, 0700852744
Facklig företrädare
  • Annemarie Björk, Vårdförbundet, 031-342 33 49
Publicerat 2019-01-02
Sista ansökningsdag 2019-01-31

Tilbake til ledige stillinger