Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Mottagning för spelberoende/skärmhälsa

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Om oss

Mottagning för spelberoende och skärmhälsa är en ny öppenvårdsmottagning som planeras starta i början på 2019. Mottagningen ska behandla både hasardspelssyndrom likväl som dataspelsberoende och tillhör verksamhetsområde Beroende. På mottagningen kommer det arbeta läkare, psykologer, sjuksköterska och kurator samt även administrativ personal.

Spelberoende beskrivs enligt DSM 5 som svårigheter att kontrollera sin lust att spela och där spelandet påverkar hela den beroendes liv; relationer, ekonomi och arbete. Det är ett allvarligt beroendetillstånd som har likheter med alkohol- och narkotikaberoende. Det är heller inte ovanligt att man har en samsjuklighet med till exempel ADHD, ångest eller annat missbruk såsom alkohol eller droger.

Spelmissbruk om pengar och dataspelsberoende är områden som fortfarande är relativt outforskade. Vi tänker att ett nära samarbete mellan forskning och kliniskt arbete är en viktig pusselbit i vår ambition att forma framtidens behandling för målgruppen. Detta innebär att forskning kommer vara ett naturligt inslag i den kliniska vardagen på mottagningen.

Målet är att implementera ny kunskap och återkommande utvärdera vår verksamhet. Mottagningen har en klar verksamhetsidé och vision där bland annat teamarbete och tydliga strukturer ger en god arbetsmiljö likväl som en evidensbaserad och patientsäker vård. En annan viktig förutsättning för vårt arbete är en nära och god samverkan med vårdgrannar, kommuner och brukarorganisationer.

Mottagningen har också som ambition att bland annat erbjuda utbildning, handledning och andra konsultativa insatser.

Om tjänsten

Arbetsuppgifterna består till stor del av arbete med psykologisk behandling utifrån KBT, både individuellt, i grupp samt även internetbehandling. Arbetet innebär även att genomföra strukturerade helhetsbedömningar utifrån ett diagnostiskt perspektiv med kartläggningar av spelberoende, beroendeproblematik och psykiatrisk samsjuklighet likväl som bedömning av behov och insatser. Vid behov kommer du även vara delaktig i resursteam kring patienter.

Mottagningen kommer arbeta i ett tvärprofessionellt team kring patienterna där vi strävar efter att använda de olika professionernas specifika kunskap på bästa sätt. Du arbetar både självständigt och i samarbete med mottagningens övriga medarbetare samt med andra myndigheter, instanser och vårdgrannar.

Allt arbete på mottagningen ska ske enligt gemensamma riktlinjer och rekommendationer som på ett väsentligt och grundläggande sätt bidrar till en kunskapsbaserad och likvärdig vård som samtidigt är så evidensbaserad som möjligt. I arbetsuppgifterna ingår att medverka till att implementera och utvärdera nya behandlingsmetoder och arbetsmodeller.

Då mottagningen är i uppstart kommer det ges goda möjligheter vara med att påverka utformningen av verksamheten likväl som möjlighet att bidra i forskningsarbetet.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är legitimerad psykolog med minst ett års erfarenhet av KBT-behandling. Det är önskvärt med erfarenhet av beroendevård och/eller psykiatri.

I övrigt vill vi att du har ett intresse av att arbeta med patienter som har ett spelberoende och en psykiatrisk samsjuklighet. Vi förutsätter att du har med dig viljan att vara med och bygga upp och utveckla verksamheten. Även ett intresse för att sprida kunskap samt vara delaktig i forskningen på mottagningen.

Då mottagningens medarbetare kommer arbeta tillsammans för patientens bästa är en god förmåga att kommunicera och samarbeta likväl som förmåga att bidra till ett gott arbetsklimat synnerligen viktigt, varför stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/6589
Kontakt
  • Projektledare docent, Anna Gordh , 073- 402 02 37
  • Enhetschef, Synnøve Walderhaug , 072- 453 41 82
Facklig företrädare
  • SACO, Eva Björklund, 031-343 38 59
Publicerat 2018-10-26
Sista ansökningsdag 2018-11-09

Tillbaka till lediga jobb