Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Regionhabilitering

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till högspecialiserad rikssjukvård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Regionhabiliteringen, Drottning Silvias Barn- och ungdomssjukhus

Regionhabiliteringen vänder sig till barn med medfödda och förvärvade neurologiska funktionsnedsättningar från främst Västra Götalandsregionen och för vissa diagnoser och/eller särskilda insatser högspecialiserad rikssjukvård. Vi genomför komplexa och tvärprofessionella utredningar och behandlingsinsatser. Utifrån specificerade frågeställningar från remitterande instans sammansätts expertteam bestående av specialpedagoger, logopeder, arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter, dietister, sjuksköterskor, barnneurologer, kuratorer samt neuropsykologer. Våra remittenter är oftast lokala habiliteringar i regionen, men kan också vara från övriga delar av Sverige, det egna sjukhuset samt barnkliniker i hela landet.

Pågående utvecklingsarbete syftar till att tydligare formera verksamheten i fyra specialistspår baserade på de olika diagnosgrupperna, ”Cerebral pares”, ”Förvärvad hjärnskada”, ”Neuromuskulära sjukdomar” och ”Ryggmärgsbråck och andra sällsynta neurologiska funktionsnedsättningar”. Utvecklingsarbete och externt finansierad forskning är en naturlig del av verksamheten med flera disputerade och doktorerande medarbetare. Besök gärna vår hemsida:

http://www.sahlgrenska.se/su/regionhabiliteringen.

Vad får du som PTP-psykolog ut av detta?

Som PTP-psykolog på Regionhabiliteringen får du handledning av erfarna framtida kollegor med stort engagemang och kompetens kring målgrupperna. Du kommer att ha en huvudhandledare, men också bihandledare för att få inblick i flera specialiseringar och expertteam. Det högspecialiserade uppdraget gör att du som PTP-psykolog får se många patienter och testa mycket hands-on för att bli riktigt bra på hantverket. Med stöd av dina handledare utreder du tillsammans med övriga professioner patienterna i ovan nämnda expertteam och i det arbetet är din roll att bidra med det neuropsykologiska utredningsperspektivet.

Utredningsarbetet ligger till grund för framtida habiliterande och rehabiliterande insatser. Samarbete sker också med remitterande instans och barnets övriga nätverk. Under utredningarnas gång förs kontinuerlig dialog med barnets föräldrar. Utredningsresultaten återkopplas till remittent, skola, socialtjänst och i förekommande fall till övrig hälso- och sjukvård etc.

Regionhabiliteringens psykologer har också veckovisa yrkesmöten och gemensamma externa uppdrag, såsom exempelvis årligen återkommande utvecklingsdagar för psykologer inom habiliteringarna i Västra Götalandsregionen och Hallands läns landsting.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en godkänd psykologexamen. Intresse och erfarenhet av habiliteringen och/eller funktionsnedsättning är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Intervjuer kommer att ske fortlöpande under annonseringstiden, så varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Visstidsanställning längre än 6 månader
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Hisingen
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/3985
Kontakt
  • Enhetschef Tomas Wahlgren, 076-940 29 65
  • Överpsykolog Birgitta Spjut Jansson, 031-343 76 31
Facklig företrädare
  • Psykologförbundet, Eva Björklund, 070 - 082 22 38/eva.g.bjorklund@vgregion.se
Publicerat 2018-06-12
Sista ansökningsdag 2018-06-26

Tilbake til ledige stillinger