NU-sjukvården, Ledningskansli, Informationssystem

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 500 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Beskrivning
Enhetens övergripande målsättning är att ge ett effektivt stöd inom Informationssystem och Informationssäkerhet till alla verksamheter i NU-sjukvården. Enheten har även stark koppling till regionen och VGR-IT, som förutsätter ett helhetsperspektiv i området Informationssystem och Informationssäkerhet.

Tyngdpunkten i uppdraget är att vara NU-sjukvårdens part och föra verksamhetens frågor kring Informationssystem och Informationssäkerhet framåt både på kort och lång sikt i Västra Götalandsregionen.

Enheten har även uppdrag att förvalta NU-gemensamma system och ge användarstöd i form av support och nödvändig utbildning, såväl generell som riktad. I uppdraget ingår även införande av nya system och ny funktionalitet i befintliga system.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att förvalta det regiongemensamma system ELVIS i NU-sjukvården och ge användarstöd i form av support och nödvändig utbildning. Du medverkar även i tester av nya versioner.

I tjänsten ingår att samverka med nuvarande ELVIS förvaltare och delta i befintliga nätverk både lokalt och regionalt.

I arbetsuppgifterna ingår att säkerställa systemets funktionalitet, fungera som länk mellan verksamheten och ELVIS regionala systemförvaltning.

I din roll som systemförvaltare ingår att:

 • Förvalta och driva frågor som är kopplade till systemet ELVIS
 • Ansvara för informationsspridning till verksamheten
 • Planera och genomföra utbildningsinsatser
 • Samla in och driva förändringsönskemål, krav och behov till regionalförvaltningsgrupp samt ingå i regional förvaltningsgrupp
 • Planera och genomföra tester
 • Arbeta med utveckling av vårdadministrativa processer som berör andra system också och samverka med andra systemförvaltare och verksamhetsrepresentanter
 • Delta i lokala och regionala projekt

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning inom vård eller IT eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Du som söker bör ha någon form av vårdbakgrund alt vårdadministrativ bakgrund och ha stor erfarenhet av applikationerna från sjukvården.
 • Du bör ha kunskap och erfarenhet av det patientadministrativa systemet ELVIS.
 • Du bör även ha god inblick och förståelse för processer och arbetsflöden inom sjukvården.
 • Det är även meriterade om du har erfarenhet av projektledning
 • God kunskap i att formulera dig i tal och skrift är viktigt då arbetet innebär en hel del framtagande av styrdokument, direktiv och rapporter samt presentation och information av dessa.

Vi söker dig som är analytisk, strukturerad och prestigelös som person. Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, resultatinriktad och har god förmåga att arbeta självständigt.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och engagemang.

Övrigt
Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2018/3983
Kontakt
 • Enhetschef Maria Bertilsson, tfn 010-435 68 50
Publicerat 2018-06-12
Sista ansökningsdag 2018-07-10

Tilbake til ledige stillinger