Koncernkontoret, Koncernstab Kommunikation, Ledningskommunikation, VM, webb

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Är du en utvecklingsinriktad kommunikationschef med helhetssyn och ett tydligt, lyhört och inspirerande ledarskap? Då kan det vara du som är vår nya kollega.

Koncernkontoret söker nu en kommunikationschef, tillika avdelningschef för avdelning Ledningskommunikation, varumärke och webb, på koncernstab kommunikation. Du kommer att vara en av tre avdelningschefer på staben och ha ansvar för cirka 15 medarbetare som jobbar teambaserat.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som har god självkännedom och samarbetsförmåga och arbetar på ett inkluderande sätt. Du tar initiativ, är drivande, modig och kan balansera delar och helhet. Bland dina personliga egenskaper finner vi även någon som inspirerar, involverar och utvecklar sina medarbetare och sig själv. Chefsrollen är en förtroendeställning. Detta innebär att du som chef ska vara en god företrädare för Västra Götalandsregionen, såväl inom som utom organisationen, samt en god förebild för medarbetarna.

Att fatta beslut utifrån ett helhetsperspektiv och strategiskt tänkande är något som du behärskar väl. Du är en klok ledare som har ett coachande, nyfiket och långsiktigt perspektiv på ditt ledarskap. Du har lång erfarenhet från att bygga starka team där personer utvecklas. Vidare krävs förmåga att verka inom givna ramar med nytänkande och ett mål- och resultatinriktat arbetssätt.

Som avdelningschef ansvarar du för operativt och strategiskt stöd inom kommunikationsområdet med våra förvaltningars och invånares bästa för ögonen. Dina medarbetare är i många fall erfarna kommunikatörer som är vana att jobba självständigt.

Du rapporterar direkt till kommunikationsdirektören och har nära samarbete med koncernstabsledningen, kollegorna på koncernkontoret och Västra Götalandsregionens förvaltningar. Du ingår i ledningsgruppen för Koncernstab kommunikation samt deltar i förvaltningsledning för Koncernkontoret. Tillsammans med kommunikationsdirektören, dina chefskollegor och stabens ledningsstöd samordnar, leder och utvecklar du stabens verksamhet,

Vi jobbar ständigt med att förbättra och förädla våra arbetssätt och processer och att driva utvecklingen av den kommunikativa organisationen.

Ansvarsområden

 • Ledningskommunikation och internkommunikation
 • Den kommunikativa organisationen
 • Varumärkesfrågor och visuell profil
 • Projekt- och uppdragskommunikation
 • Intranät och extern webb, innehåll och utveckling

För att lyckas i rollen behöver du:

 •  kandidat- eller magisterexamen inom medie- och kommunikationsvetenskap/journalistik eller motsvarande,
 • flerårig erfarenhet av att vara chef,
 • minst 10 års erfarenhet av operativt och strategiskt kommunikationsarbete, gärna i stora och komplexa organisationer,
 • erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation,
 • erfarenhet av att coacha och stötta chefer och medarbetare i kommunikationsfrågor.

Det är meriterande om du har kunskap om Västra Götalandsregionens stora frågor, så som hälso- och sjukvård och regional utveckling,

Vid tillsättning av tjänsten utgår vi från Västra Götalandsregionens chefskriterier: Värdegrundsbaserat chefskap, Mål och resultatorienterat chefskap, Kommunikativt chefskap och Utvecklingsorienterat chefskap.

Det är också viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.

Intervjuer är planerade till den 5 juni.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2254
Kontakt
 • Jenny Erkholm, 0702-484554
Facklig företrädare
 • Ledarna: Lone Dockered, 076-1347543
Publicerat 2024-05-13
Sista ansökningsdag 2024-06-02

Tillbaka till lediga jobb