Sahlgrenska Universitetssjukhuset, FoUUI, Biobank Väst

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Biobank Väst är Västra Götalandsregionens biobank. Verksamheten är placerad under området för forskning, utveckling, utbildning och innovation (FoUUI) på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Vi erbjuder tjänster för insamling, hantering, lagring och utplock av biobanksprov, samt ger rådgivning i regulatoriska frågor inom biobankning och handlägger biobanksavtal. Allt arbete vi gör utförs inom ramen av ett kvalitetsledningssystem. Biobank Väst arbetar i nära samverkan med Core Facilities vid Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet samt är en del av den nationella infrastrukturen Biobank Sverige.

Biobank Väst har idag drygt 20 anställda med varierande bakgrund och arbetsuppgifter, alltifrån biomedicinska analytiker, biologer, projektledare, administratörer och systemutvecklare. Vi söker nu en ny medarbetare (biolog/biomedicinsk analytiker) till vår labb-funktion. Arbetet kommer i huvudsak vara förlagt till vårt laboratorium på Guldhedsgatan 10C vid Sahlgrenska sjukhuset, men delvis också till vårt mindre laboratorium på Östra Sjukhuset.

Om tjänsten

Som biolog eller biomedicinsk analytiker inom Biobank Väst kommer du arbeta med biobankens hantering av biologiska vätske- och vävnadsprover vilket bland annat innebär:

 • Provmottagning och inregistrering i vårt datasystem (LIMS)
 • Centrifugering och alikvotering av prov till annat rörformat med hjälp av automatiserad vätskehanteringsrobot
 • DNA extraktion med hjälp av automatiseringsrobot
 • Isolering av PBMC under sterila förhållanden
 • Manuella utplock samt sortering av forskningsprov ur lågtemperaturfrysar och isotermalfrysar
 • Upphämtning av biobanksprov

Andra arbetsuppgifter som beroende på din erfarenhet kan ingå i rollen:

 • Utveckling av nya arbetsmetoder för extraktion av nukleinsyror och/eller isolering av primära celler
 • Programmering av vätskehanteringsrobotar
 • Frysansvar d.v.s. organisera, planera och hantera frysplatser, ansvara för uppsättande av rutiner, utbilda personal i ämnesområdet samt säkerställa korrekt skötsel och underhåll av frysar.

Som biolog/biomedicinsk analytiker på Biobank Väst blir du också en viktig aktör för att upprätthålla vår kvalitetssäkring på laboratoriet, där underhåll och skötsel av apparatur och laboratoriet ingår.

Arbetet innefattar mycket eget ansvar och ett systematiskt arbetssätt. Arbetstiderna är dagtid, måndag till fredag.

För tjänsten krävs mycket god kunskap i svenska och god kunskap i engelska.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad biomedicinsk analytiker alternativt MSc i biologi/molekylärbiologi (eller annan universitetsutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant). Du får gärna ha tidigare erfarenhet av arbete med biobanksprov och minst ett av följande specialintresseområden:

 • Erfarenhet som frysansvarig eller liknande, med ett stort intresse av att organisera och strukturera stora mängder av prov.
 • Utbildning och praktisk erfarenhet av att extrahera nukleinsyror och/eller isolera primära celler.
 • Programmering av vätskehanteringsrobotar.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du är självständig i ditt arbetssätt och kan ta egna initiativ. Du är hjälpsam och vägledande gentemot arbetskamrater och har god samarbetsförmåga. Dessutom har du en mycket god administrativ förmåga, är strukturerad och är bra på att organisera. Du uppskattar att arbeta i en serviceorganisation och du är mån om att arbetet håller en hög kvalitet. Det är en stor fördel om du som person är kommunikativ både i tal och skrift samt kan förmedla och ta information genom möten med andra människor.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2021
Kontakt
 • Enhetschef på Biobank Väst, Linda Fröderberg Roth, 0764-059003
Facklig företrädare
 • Vision, Maria Therese Jakobsson , 031-3424917,maria.th.jakobsson@vgregion.se
 • Vårdförbundet, Nicklas Modig , 076-9402885
 • Kommunal, Carina Strand Boman , 073-0749721
 • SACO, Reza Asadian Falaheih, 031-3424528
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-05

Tillbaka till lediga jobb