Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Användarnära tjänster

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Med support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter är vi med och skapar förutsättningar för en fungerande vård. Vi söker en IT Tekniker till vårt drift- och utvecklingsteam för Print. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största IT-organisationer.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som vill bli en del av vårt driftteam för klientvirtualisering. Som medlem i teamet kommer du att arbeta med allt ifrån OS-imagehantering och optimering, applikationsinstallation till GPO-hantering och scripting. Teamet fokuserar främst på OS för klienter, dvs Windows 10, där slutresultatet är virtuella klienter, VDI. Tillsammans bygger vi den nya klientplattformen baserad på VMware Horizon View för våra användare. Du kommer att få arbeta med den senaste tekniken, bl.a. Instant Clones för provisionering av VDI och Horizon Apps för applikationspublicering.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Tredjelinjesupport kopplat till teknologier för klientvirtualisering
 • Uppdatering av Golden image och provisionering av VDI-pooler
 • Felsökning
  • Utförande av SOP – Standard Operation Procedures
 • Utförande av livscykelhantering inom klientvirtualiseringsplattformarna

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjligheten att genom digitalisering vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans. Vi har kontor i Mölndal, Vänersborg, Borås, Skövde.

Du bidrar med din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig med stor erfarenhet av klientoperativsystem (Windows) såsom registerhantering, GPO, applikationsinstallationer och användarprofiler samt erfarenhet av VMware Horizon. Du innehar stor kunskap om drivrutiner kringutrustning samt har arbetat med teknologier inom klientvirtualiseringen och sessionshantering (VDI/RDHS). Som person är du ansvarstagande, initiativrik, har en positiv attityd och ett personligt engagemang. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift och har en mycket god dokumentationsförmåga.

Det är meriterande med erfarenhet av liknande arbetsuppgifter samt om du har:

 • Scriptkunskaper
  • Windows server
  • Kunskap om tunna klienter
  • Kunskap och erfarenhet gällande agilt arbetssätt enligt scrummetodiken samt ITIL

Du innehar god samarbetsförmåga och ditt förhållningssätt präglas av stort kundfokus och förståelse för hur IT påverkar kunden och dess verksamhet. Kompetensutveckling är viktigt för dig, både för egen del och även för dina kollegor.

Det är viktigt för oss att du har en helhetssyn samt att du står bakom och kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in.
 • Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Då tjänsten kommer att säkerhetsklassas så ställs krav på svenskt medborgarskap.

Övrigt
Som organisation eftersträvar vi jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.
Läs mer om våra förmåner här!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Mölndal, Vänersborg, Borås, Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/2014
Kontakt
 • Jakob Malmström, sektionschef, 079-0683652
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
 • Akavia: Stig Holmlund, stig.holmlund@vgregion.se
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, yvonne.ei.jagersjo@vgregion.se
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-09

Tillbaka till lediga jobb