Koncernkontoret, Koncernstab Regional Utveckling, Näringsliv och innovation

Västra Götalandsregionen (VGR) är Sveriges största offentliga arbetsgivare med 55 000 anställda. Vi har flera uppdrag bland annat att skapa tillväxt och en hållbar utveckling i Västra Götaland. För att klara det behöver vi nu rekrytera en kommunikatör till en projektanställning med uppgift att främja näringslivet i Västra Götaland.

I Västra Götaland finns en stark tradition av tillverkningsindustri och kunskapsintensiva företag inom exempelvis fordon, energi, life science, IT, kultur- och upplevelseindustri och maritima näringar. Västra Götalandsregionen arbetar för att näringslivet ska kunna behålla konkurrenskraften och att regionen fortsatt ska ligga i framkant vad gäller näringslivets utvecklings- och innovationsförmåga. En viktig del är att främja nya stora investeringar i Västra Götaland och bidra till en grön omställning.

Koncernstab Regional utveckling är en del av Koncernkontoret. Koncernkontorets uppgift är att leda, utveckla och samordna uppdrag och aktiviteter för att nå de politiskt beslutade målen. Det är viktigt att ha god samverkan med övriga avdelningar inom VGR samt med övriga relevanta externa aktörer såväl näringsliv som akademi och samhälle.

Detta är en projektanställning på max 2 år. 

Ditt uppdrag
Vi söker en driven och kreativ kommunikatör till Koncernstab Regional utveckling, avdelning näringsliv och innovation. Som kommunikatör kommer du att ha ansvar för att planera och genomföra våra kommunikationsaktiviteter, såsom att skapa texter och material för sociala medier, trycksaker och webb. Du kommer även att arbeta med att skapa och underhålla relationer med samarbetspartners och andra intressenter som vi samverkar med både internt och externt.

För att anta utmaningen hos oss på Koncernstab Regional utveckling, avdelning näringsliv och innovation ska du ha intresse för och gärna kunskap om näringslivsfrågor och näringslivsutveckling i ett brett perspektiv.

Om du vill göra nytta för regionens utveckling som kommunikatör och vara en del av ett engagerat team, då är du rätt person för oss!

Vad kan vi erbjuda dig?
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

För att lyckas i rollen behöver du:
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom kommunikation eller liknande samt tidigare gedigen erfarenhet av kommunikationsarbete. Du är en skicklig skribent och har god förmåga att kommunicera på ett tydligt sätt genom text och bild. Webben och sociala medier är dina dagliga arbetsverktyg. Du är också en problemlösare som trivs med att arbeta i team och har förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vem är du?
Som person är du driven med en strategisk blick och van att driva utvecklingsarbete, individuellt och i samverkan. Du trivs i en generalistroll och har en analytisk förmåga som du omsätter på ett initiativrikt sätt i handling och problemlösning. Du anpassar din kommunikation efter målgrupp och är lyhörd för andras kompetens. Du är van att arbete med komplexa kommunikationsuppdrag där du har ett helhetsansvar och leder arbetet. Vidare har du lätt för att skapa relationer med personer i olika delar i och utanför organisationen, på regional och nationell nivå.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.


Övrigt
Tjänsten kan komma att säkerhetsklassas.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1951
Kontakt
  • Helena Starfelt, avdelningschef, 0761079476
Facklig företrädare
  • Vision: Jeanette Hansson, jeanette.e.hansson@vgregion.se
  • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, git.olofsson@vgregion.se
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-04-30

Tillbaka till lediga jobb