Västtrafik, IT, Kundinfo

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Nu söker vi en Systemutvecklande Tech Lead till IT-enheten.

Rollen, inriktning och arbetsuppgifter

Vi vill ta nästa steg mot en ännu bättre reseplaneringsupplevelse för våra kunder och söker dig som vill vara med att driva vårt viktiga arbete med centrala API:er och tekniska tjänster för resesökning.

Våra backend-tjänster är inte bara grunden för Reseplanering i To Go och på vasttrafik.se, de utgör också navet för Reseplanering på Västtrafiks publika utvecklarportal. Våra API:er orkestrerar och tillhandahåller inte bara data/funktioner för interna konsumenter – de servar också externa kanaler, så som samarbetspartners och tredjepartsutvecklare. Vårt mål är att våra API:er ska skapa innovation i hela vår region!

Du får en viktig roll i ett väletablerat och sammansvetsat team, med rollerna Produktägare, Systemutvecklare, Testare, UX-designer och Systemspecialist.

Du har ett huvudsakligen systemutvecklande uppdrag, men arbetar också med lösningsarkitektur och kravställning – både internt och i relation med externa leverantörer. Du bidrar till planering, uppföljning samt diskussion av lösningar med leverantörer och andra systemutvecklare.

Backlogen är spännande med allt från att upprätthålla interna krav som följer företagets API-strategi till externa krav som följer omställningen till ett grönare samhälle. Allteftersom vi ser ett ökat behov av en mer personlig reseplanering och nya resandemönster så behöver också våra ingående integrationer och i slutändan vårt utgående funktionsutbud som når slutkund ständigt utvecklas och underhållas.

Under det senaste året har vi exempelvis testat att införa dynamisk trafik (on demand) som komplement till traditionell tidtabellstyrd kollektivtrafik. Detta ställer särskilt höga krav på flexibilitet och följsamhet i våra tjänster för resesökning.

Som Tech lead har du en viktig roll att omsätta bolagets arkitekturstyrning i produktutvecklingen, tillsammans med produktägaren och i samarbete med teamet. Du har också ett särskilt fokus på att säkerställa interaktion, samband och beroenden till andra team och tjänster, genom samarbete med utvecklingschef och andra Tech leads.

Du kommer att ha många olika kontaktytor, både internt och externt i en spännande miljö där alla arbetar för att främja det kollektiva resandet i regionen.

Vem är du?

Vi söker en systemutvecklande IT-arkitekt/Tech Lead som lätt tar till sig systemförståelse och har en naturlig förmåga att omsätta krav och behov/scenarios för målgrupper till välbyggda ändamålsenliga IT-lösningar.

Du har bred erfarenhet inom systemutveckling samt arbete med datamodeller och är van vid att balansera olika perspektiv i utvecklingsarbetet löpande, såsom prestanda, säkerhet, livscykelhantering och funktionstillväxt.

Du ser det som en naturlig del i arbetat att jobba med grundläggande livscykelhantering och har ett långsiktigt helhetstänk som hjälper oss att minska risken för att implementationer växer till stora skulder i framtiden.

Du är nyfiken och engagerad, ansvarstagande är självklart för dig. Du gillar att arbeta framåtlutat, har ett naturligt driv och är trygg i ledande position. Du är noggrann, strukturerad och arbetar målinriktat, samtidigt som du är en utpräglad lagspelare.

Kvalifikationer

Vi ser att du har gedigen bakgrund inom systemutveckling och att du har en välutvecklad förmåga att tänka helhet, att förstå samband mellan olika delar i produktionskedjor – och hur de relaterar till målgruppers krav och behov.

Du är van att agera i ledande roll i utvecklingsteam och har erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete där IT-arkitektur använts som verktyg för att realisera hållbara lösningar som uppfyller behov och krav.

Du kan skifta mellan operativt, taktiskt och strategiskt perspektiv och kan omsätta utvecklingsbehov i målbilder och utvecklingssteg med tillhörande roadmap.

Du förstår organisationsperspektiv samt är van vid att påvisa förenklingar och effektiviseringar som förbättrar produktutvecklingen.

Erfarenhet av arbete i ledande roller är meriterande, likaså pedagogisk erfarenhet.

Västtrafik lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Villkor och ansökan

Anställningen är tillsvidare och påbörjas snarast, efter överenskommelse. Placeringsort är Göteborg. 

Välkommen med din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande så ansök gärna så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Robin Nyberg, verksamhetschef IT-Kundinformation på robin.nyberg@vasttrafik.se, 070-0899981.  

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1943
Publicerat 2024-04-16
Sista ansökningsdag 2024-04-22

Tillbaka till lediga jobb