Hjälpmedelscentralen, Borås

Försörjningsförvaltningen är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. Verksamheten bedrivs i hela Västra Götaland med fokus på försörjning och logistik till regionens olika verksamheter. Vi utvecklar och levererar bland annat tjänster inom måltider, tvätt, läkemedelsnära produkter och hjälpmedel, samt lagerhåller och distribuerar produkter.

Arbetsbeskrivning

I teamet arbetar nio personer som sitter i ett mindre kontorslandskap. Vi ger service åt våra kunder i hela Västra Götalandsregionen, men även internt för arbetsplatsen. Du är Hjälpmedelscentralens ansikte utåt och kommer till största del att arbeta med telefonsupport och administrativa uppdrag. Arbetsuppgifterna är:

  • telefonsupport inom område lager, leverans, kundorder samt övrig stöttning i de övriga telefonvalen
  • administrativa uppgifter inom verksamheten
  • bemanna receptionen vid behov

För att ge god service i rollen som assistent/telefonsupport i kundtjänsten behöver du:

  • vara serviceinriktad och ha ett gott kundbemötande
  • tycka om att ha kundkontakter då arbetet till största delen består av telefonsupport som är öppen mellan kl. 8:00-16:30 helgfria vardagar
  • vara noggrann och kunna organisera ditt arbete på ett strukturerat sätt
  • ha lätt för att samarbeta med andra och ta ett stort eget ansvar
  • vara flexibel och ha lätt för att hantera flera arbetsuppgifter och system samtidigt

Du har gymnasieutbildning, med inriktning logistik, administration eller service. Alternativt en annan gymnasieutbildning/erfarenhet som ger likvärdigt kunnande. Du har mycket goda kunskaper i Office programmen och erfarenhet av att arbeta i olika IT-system, samt har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med telefonsupport och kundkontakter. Du kommunicerar väl på svenska i både tal och skrift, samt på engelska i tal. 

Det är viktigt att du ser möjligheter, kan ta egna initiativ och organisera ditt arbete självständigt men också har förmåga att arbeta i team och bidra till ett gott arbetsklimat. Om du har erfarenhet från affärssystemet Sesam2, Jabber och CC-bridge ser vi det som meriterande. 

Om oss
Hjälpmedelscentralen tillhör Försörjningsförvaltningen inom Västra Götalandsregionen och är ett kompetens- och logistikcenter för de 49 kommunerna samt Västra Götalandsregionens egna verksamheter. Vi finns i Borås, Mölndal, Skövde, och Uddevalla.
Läs mer om Hjälpmedelscentralen via länkarna:
Läs mer här
Läs mer här

Vi erbjuder dig en utvecklande arbetsplats där du får introduktion, utbildning och bra anställningsvillkor. Som en del i vårt team lägger du som medarbetare grunden för en fungerande vård. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Västra Götalandsregionen: Dina förmåner som anställd i VGR

 

Intervjuer sker löpande.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1920
Kontakt
  • Edis Demir, Servicechef, +46702364077
Facklig företrädare
  • Stefan Larsson, Vision, 010-4413246
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb