NU-sjukvården

NU-sjukvården är en del av Västra Götalandsregionen och är ett av Sveriges större länssjukhus. Vi finns på NÄL (Norra Älvsborgs Länssjukhus) i Trollhättan och Uddevalla sjukhus. Sjukhusets upptagningsområde omfattar 280 000 invånare. Tillsammans är vi cirka 5 000 medarbetare som varje dag arbetar för att ge god och säker specialistsjukvård. Vi finns på västkusten och vårt område erbjuder en varierad natur med både hav, berg, skog och sjö.

Studerar du till läkare och är intresserad av semestervikariat?
Under sommaren 2024 kommer vi att erbjuda underläkartjänster som i större utsträckning än traditionella läkartjänster är inriktade mot omvårdnadsarbete. Placering kommer att vara på Observationsenheten, NÄL i Trollhättan.

Observationsenhet är till för patienter med kort vårdtid (upp till 24 timmar) för vård som kan avslutas inom denna tid eller för att avgöra om vidare inneliggande vård på annan enhet är nödvändig och vilken enhet som bäst handhar det fortsatta vårdbehovet. Obs-enheten består av 10 öppna vårdplatser utan möjlighet till avskildhet. Dessa fördelas mellan medicin, kirurgi och ortopedi. Det finns för närvarande möjlighet att övervaka 2 patienter med kontinuerlig POX och blodtryckskontroll samt ytterligare 5 patienter med telemetri (Vanliga telemetripatienter: TIA; syncopé-utredning förmaksflimmer – frekvensreglering, intoxer).

Du följer patienten under vårdtiden och är delaktig i planering, beslut och utförande av vårdåtgärder. Patientnära vårdarbete ger en god grundförståelse för såväl patienternas behov som teamets förutsättningar, vilket är viktiga erfarenheter inför framtida läkartjänster. Har du önskemål om och vana från liknande arbete tidigare så ange det i din ansökan, då det är meriterande.  

Arbetsuppgifterna varierar och anpassas till aktuell verksamhet och kan till exempel innebära:

 • Inskrivning av patient
 • Följa vitalparametrar med hjälp av NEWS
 • Utföra omvårdnadsåtgärder och delta i den basala omvårdnaden
 • Uppdatera och komplettera fortlöpande dokumentation i omvårdnadsstatus
 • Iordningsställande och delning av läkemedel
 • Provtagning, daglig PVK kontroll samt sätta PVK och kateter
 • Delta i rond Nära samarbete med undersköterskor
 • Samtal och stöd för patienter och anhöriga

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är läkarstuderande och till sommaren 2024 har fullgjort minst termin nio på läkarprogrammet. Tidigare erfarenhet av arbete som sjuksköterska, undersköterska eller skötare är meriterande.

Du är bra på att samarbeta, kan anpassa dig till olika arbetssituationer och omprioritera vid behov. Du har ett professionellt bemötande till patienter och anhöriga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För att vi ska kunna erbjuda våra patienter god och säker vård är det viktigt att våra medarbetare har goda språkkunskaper och god förmåga att kommunicera på svenska. Din språknivå bör lägst vara B2 (enligt Gemensam Europeisk Referensram för språk), SVA 1 (Svenska som Andraspråk 1 i kommunal vuxenutbildning) eller motsvarande.

Övrigt:
Bifoga studieintyg där det framgår vilken termin du går/avslutat samt hur många poäng du hittills har. Har du en pågående utbildning utomlands behöver du få dina betyg översatta till engelska av ditt universitet. Det behöver framgå vilken termin du är på.

Har du avslutat termin 9 blir du anställd som medicine studerande.

Rekrytering sker fortlöpande under ansökningstiden, vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 3 månader)
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 6
Sysselsättningsgrad 75-100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1896
Kontakt
 • Camilla Högström, Veksamhetschef, camilla.hogstrom@vgregion.se
Facklig företrädare
 • Andreas Vallebrant, SYLF, vxl.010-4350000
 • Vårdförbundets kansli, vxl.010-4350000
Publicerat 2024-04-19
Sista ansökningsdag 2024-05-10

Tillbaka till lediga jobb