Naturbruksförvaltningen, Naturbruksskolan Uddetorp

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Beskrivning
I utkanten av Skara, inbäddat i grönska och omgivet av böljande fält, ligger Naturbruksskolan Uddetorp. Här bedriver vi ett konventionellt lantbruk med hjälp av gedigen maskinpark och den senaste tekniken för hållbar växtodling. Skolan har 230 hektar åker, 16 hektar naturbete och 60 hektar egen skog. På gården finns även 65 mjölkkor, 60 ungdjur och 8 tackor med lamm. På Uddetorp erbjuder vi inriktningen lantbruk. Skolan växer och är populär att söka till. Vi har 185 gymnasieelever och närmare 300 vuxenstuderande på anläggningen.

Vårt Kompetenscentrum är samlingsnamnet för all projekt- och testverksamhet vi genomför, ofta tillsammans med samarbetspartners. Vårt uppdrag fokuserar på innovation och hållbar utveckling inom lantbruk, djur, livsmedel, energi, skog och pedagogik.

Arbetsuppgifter  
I tjänsten får du fokusera på din undervisning samt skolutveckling i arbetslaget och på skolan. I denna tjänst ingår även mentorsuppdrag. I rollen som mentor ansvarar du för elevernas kunskapsutveckling och studiesituation i sin helhet.  

Vi har elever med olika behov av anpassningar och stöd för att de ska lyckas med sina studier. Tillsammans med rektor, specialpedagog och undervisande lärare utformas uppdraget utifrån de behov som finns.  

Kvalifikationer  
Vi söker dig som är legitimerad gymnasielärare i matematik eller svenska. Det är viktigt att du är en erfaren lärare som har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. 

Vi söker sig som: 

  • Låter din undervisning präglas av höga förväntningar på elevernas förmåga.
  • Har lätt för att kommunicera och samarbeta med elever, föräldrar och kollegor.
  • Har förmågan att väcka elevernas nyfikenhet, engagemang och ansvarstagande.
  • Vill arbeta tematiskt med ämnesinfärgning.
  • Använder IT som ett naturligt verktyg i arbetet.
  • Värnar om en god värdegrund och god kultur på skolan.
  • Har B-körkort för manuellt växlad bil.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor 
Tillsvidareanställning med 100 % sysselsättningsgrad. Semestertjänst med 40 timmars arbetsvecka vid heltid. Tillträde i början av augusti. Urval- och intervjuarbete kommer att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag och senast den 28 april 2024. 

Vi ser fram emot din ansökan!

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde I början av augusti 2024
Löneform Tillsvidareanställning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Skara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1892
Kontakt
  • Karin Rosén, rektor, 073-0466740
Facklig företrädare
  • Johan Tropp, Sveriges lärare, 070-2417705
Publicerat 2024-04-15
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb