Västtrafik, Utveckling, Upphandling och Hållbarhet, Hållbarhet

Vill du vara en del av en verksamhet som är en förutsättning för att samhället ska fungera? Vill du vara med och göra hållbart resande till norm? Nu söker vi en Hållbarhetsstrateg som brinner för hållbar samhällsutveckling. Västtrafik ansvarar för kollektivtrafiken i Västra Götaland. Varje dag reser 410 000 personer med oss. Det är ett uppdrag som är viktigt i det stora och det lilla, för varje enskild resenär och för att vår region ska utvecklas. Västtrafik ägs av Västra Götalandsregionen.

Vår hållbarhetsavdelning är en del av vår verksamhet för upphandling och hållbarhet där vi driver arbetet med att skapa förutsättningar för framtidens kollektivtrafik. Med våra olika kompetenser arbetar vi med att bevaka och utreda kollektivtrafikens behov i samhällsplaneringen. Vi utför vårt arbete i nära samarbete med våra kollegor på Västtrafik men också med externa samarbetspartners såsom kommuner och Trafikverket. Hållbarhetsstrategernas roll är att stötta verksamheten både strategiskt och pådrivande med särskilt fokus på miljö och klimat, social hållbarhet, tillgänglighet och barns rättigheter.

Rollen
I rollen som Hållbarhetsstrateg kommer du arbeta med att ta fram de långsiktiga hållbarhetsmålen inom våra hållbarhetsområden. Du kommer också att arbeta med, och säkra löpande uppföljning. Genom att samverka med övriga i organisationen, våra ägare och andra samarbetspartners bidrar du till att skapa vägledning för fortsatt utveckling av hållbarhetsperspektivet i kollektivtrafiken.

Du kommer att ingå i en grupp av hållbarhetsstrateger, som gemensamt planerar arbetet med syfte att engagera, skapa struktur och styrning i frågorna. Vi arbetar utifrån perspektiven miljö och social hållbarhet. I din roll bidrar du till att hjälpa organisationen att omsätta Handlingsplanen för en kollektivtrafik på jämlika villkor till konkreta åtgärder, där berörs bland annat frågor om tillgänglighet.

Vem är du?
Våra medarbetare är olika. Alla behövs. Vi vet att olikheter berikar oss och gör oss bättre. Vill du vara med och utveckla det hållbara resandet i Västra Götaland? Då tror vi att du passar hos oss.

Vi söker dig som har ett stort intresse för det sociala perspektivet och tillgänglighet för äldre, barn och personer med funktionsnedsättning och som vill bidra i arbetet med den hållbara samhällsutvecklingen. Du är strukturerad, drivande, pedagogisk och har en god kommunikativ förmåga. Du har förmågan att se helheten, ta till dig nya perspektiv och kan driva frågor både internt och externt på ett pedagogiskt sätt. Att du tycker om att möta andra människor och har en vilja att samarbeta, finna lösningar och se målen tillsammans är av stor vikt. Frågeställningarna och arbetet skiftar ofta. Vi tror därför att du har lätt för att känna dig trygg i det okända och tillsammans med kollegor forma ett effektivt arbetssätt. 

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen har du en relevant högskoleutbildning inom hållbarhet och några års arbetslivserfarenhet inom hållbarhet. Erfarenhet av arbete med kollektivtrafik eller samhällsutveckling är meriterade men det viktigaste är att du har ett intresse för hållbart resande och kollektivtrafik.

Västtrafik som arbetsplats
Vi är många som jobbar på Västtrafik, med olika bakgrund och kompetens. Gemensamt har vi ett stort engagemang och en gemensam vision, en framtid där hållbart resande är en norm. Det händer alltid mycket hos oss. Vi växer och utvecklas i samklang med vad våra resenärer och samhället kräver av oss. Vi är vakna och nyfikna och i ständig förändring. Samtidigt har vi en arbetsplats med möjlighet till utveckling och fördjupning som erbjuder trygghet, stabilitet och goda förmåner.

Villkor och ansökan
Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv för våra medarbetare. Vi möjliggör ett flexibelt arbetsliv.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass.

Tjänsten är ett vikariat på ca ett år. Tillträde enligt överenskommelse. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hanna Björk, Hållbarhetschef på tel. 010-434 53 86, hanna.bjork@vasttrafik.se. Varmt välkommen med din ansökan senast den 29 april. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningen avslutas 2025-03-31
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde snarast
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1793
Publicerat 2024-04-08
Sista ansökningsdag 2024-04-29

Tillbaka till lediga jobb