Sahlgrenska Universitetssjukhuset (SU), Område 5

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Sahlgrenska Universitetssjukhuset, verksamhetsområde AnOpIVA Östra söker verksamhetschef. Totalt har verksamhetsområdet 320 medarbetare uppdelat på 7 sektioner. Inom verksamheten bedrivs såväl operations- som intensiv och postoperativvård. Dessutom har verksamheten en stor smärtverksamhet samt en tryckkammarenhet.

På operationsenheten bedrivs allmänkirurgisk, gynekologisk och obstetrisk kirurgi. Här görs allt från enklare ingrepp till mycket avancerad kirurgi inom kolorektal-, övre gastro- och benign gynekologi. Verksamheten är en del av flera NHV-uppdrag inom såväl allmänkirurgi som gynekologi. Dessutom bedrivs en mycket stor obstetrisk verksamhet där AnOpIVA Östra är Nordens största enhet inom obstetrisk peri-operativ vård. Smärtcentrum har ett sjukhusövergripande och regionalt uppdrag för akut-, cancer- och långvarig smärta. Tryckkammarenhet är landets enda hyperbarmedicinska enhet med dygnet-runt-beredskap. Här behandlas patienter med kolmonoxidförgiftningar, nekrotiserande mjukdelsinfektioner och dekompressionssymptom. Såväl smärt- som tryckkammarverksamheten kommer att växa i omfattning under de kommande åren. Förutom detta har verksamheten en administrativ enhet samt en mycket aktiv och framgångsrik FoUUI verksamhet där forskning och utbildning bedrivs i samarbete med Sahlgrenska Akademin.

På SU pågår för närvarande en satsning för att stärka operations och intensivvården på Östra sjukhuset. Därför genomförs just nu den SU-gemensamma satsningen ”Vägen framåt för vuxenoperation Östra” med målsättningen att verksamheterna på Östratomten tillsammans ska utveckla operationssjukvården mot att bli Europas ledande inom våra specialiteter.

Det sker en kontinuerlig utveckling inom verksamheten tillsammans med övriga opererande verksamheter på Östra-tomten. Bland annat är flera nya byggnader planerade där IVA och tryckkammarverksamheten är först ut med gemensam ny lokal 2028. Även arbetet med en gemensam samlad vuxenoperation pågår.

Om tjänsten

Som verksamhetschef förväntas du, utifrån fastställda mål, initiera, genomföra, samordna och följa upp produktion och utveckling av verksamhetens arbete i enlighet med fastslagen verksamhetsplan. Du har det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö, patientsäkerhet och ekonomi. Du har ett nära samarbete med verksamhetens chefer och leder den lokala samverkansgruppen som består av representanter från arbetsgivaren och personalorganisationerna. Du är också ansvarig för att driva forskning och utveckling vid kliniken.

Du kommer att vara direkt underställd områdeschefen och ingå i områdets ledningsgrupp, vilket innebär att du kommer att vara engagerad i hela områdets resultat och utveckling.

Tjänsten avser ett tidsbegränsat femårigt chefsförordnande med tillsvidareanställning inom grundprofessionen.

Vem söker vi?

Vi söker dig med en gedigen klinisk bakgrund inom operations- anestesi- eller intensivvård och som har tidigare genomförd chefs- eller ledarskapsutbildning och chefserfarenhet av att leda genom andra. Erfarenhet av forskning och genomgången forskarutbildning är meriterande.

Du vill vara med och leda, utveckla och driva verksamheten mot uppsatta mål i dialog med medarbetare, områdesledning, Sahlgrenska Akademin och personalorganisationerna. Du ser till helheten och är ansvarstagande genom att bidra med din strategiska och analytiska förmåga.

För uppdraget krävs att du har god ekonomisk förståelse, är resultatorienterad och har erfarenhet av uppföljning och analys av verksamhetens resultat. Vidare har du erfarenhet och stort intresse för ledarskap, har förmåga att tänka nytt och inspirera, engagera och motivera medarbetarna.

Du har god kommunikationsförmåga och är lyhörd för andras synpunkter. Som person är du engagerad och bygger relationer där du är synlig och tillgänglig. Vi arbetar i enlighet med Västra Götalandsregionens chefskriterier och kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och hur dina styrkor kommer till sin rätt i uppdraget och i verksamheten som helhet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1768
Kontakt
  • Områdeschef, Erik Johnsson , 031-3428346
Facklig företrädare
  • Kommunal, Marianne Karlsson , 073-8664961
  • SACO, Stina Stjernström , 031-3428114
  • Vision, Sonja Oldvén , 070-0822810
  • Vårdförbundet, Susanne Reuterberg , 076-1274544
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-21

Tillbaka till lediga jobb