Folktandvården, Specialistkliniken för ortodonti och ortodontilab, Borås

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Beskrivning 
Specialisttandvården finns representerad inom hela Västra Götalandsregionen vid i huvudsak fem specialisthus som erbjuder specialisttandvård inom samtliga specialiteter och sjukhustandvård. Dessutom bedriver Folktandvården en omfattande ST-utbildning. I samarbete med Institutionen för odontologi vid Sahlgrenska akademin satsar vi på framtidens tandvård genom att bedriva patientnära forskning.

Utbildningsplatsen är regional och kommer att delvis vara förlagd vid Specialistkliniken för ortodonti i Borås och delvis vid Specialistkliniken för ortodonti Göteborg. Utbildningen kommer att genomföras i enlighet med Socialstyrelsens föreskrifter (HSLF-FS 2017:77) för tandläkares specialiseringstjänstgöring och omfattar tre år på heltid. Utbildningen är internationell och bedrivs på svenska och engelska.

Vid specialistkliniken för ortodonti i Borås är vi 18 medarbetare. Vi har också ett eget dentaltekniskt laboratorium med tjänst för 2 tandtekniker. Ortodontikliniken är remissinstans för allmäntandvården och hälso- och sjukvården. Det finns ett stort och nära samarbete kring multidisciplinära patienter. I Borås finns alla specialiteter representerade. Vi finns i nya fina lokaler med helt ny utrustning. Kliniken ligger nära Borås Resecentrum.

Hos oss får du möjlighet att ta eget ansvar och att göra skillnad. På Folktandvården ser vi samarbete som vår styrka och det är därför viktigt att vi kan arbeta bra tillsammans. Dina personliga egenskaper är viktiga och att kunna relatera till andra människor på ett lyhört sätt värderas högt. Om stressade situationer skulle uppstå är det viktigt att kunna ge stabilt intryck och också kunna organisera och prioritera arbetet på ett klokt och effektivt sätt. I det dagliga arbetet är du självgående och tar ansvar för din uppgift så att vi tillsammans kan lösa utmaningar och vara trygga tillsammans för de vi är till för.

Kvalifikationer 
Tandläkarlegitimation utfärdad av Socialstyrelsen samt minst två års allmänpraktik på heltid som inkluderar både barn- och vuxentandvård. Erfarenhet av forskning är meriterande. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet som för oss innebär att du har ett strukturerat arbetssätt, god samarbets- och kommunikationsförmåga samt är självgående och tar ansvar för din uppgift. Du har ett målinriktat intresse för specialiteten och en klinisk mognad och kapacitet. Meriter bedöms enligt gällande riktlinjer.

Övrigt
Bifoga mallen för meritförteckning när du gör din ansökan. Du hittar den på vår hemsida där hittar du också mer information om ansökningsförfarandet och meritering till ST-tjänst. Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Intervjuer planeras 25 april.
Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde september 2024
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1766
Kontakt
  • Klinikchef Erik Ahlin, 076-5361057
  • Huvudhandledare Julia Naoumova, 070-3904972
Facklig företrädare
  • Jesper Johansson, TT, 010-4417550
Publicerat 2024-04-05
Sista ansökningsdag 2024-04-19

Tillbaka till lediga jobb