Folktandvården, Utbildningskliniken Barn, Göteborg

I Folktandvården Västra Götaland bidrar du till jämlik hälsa från första tanden till den sista – för alla människor i alla livets stunder. Här möter du en kultur präglad av samarbete, engagemang och glädje och har tillgång till ny teknik och experter inom alla områden. Det finns alltid någon att lära av och många att trivas med. Vi erbjuder stabiliteten för en trygg vardag och möjligheter att växa under hela ditt fortsatta yrkesliv.

Bli en del av något större. Välkommen till Folktandvården!

Du som tycker om att arbeta med barn och ungdomar och samtidigt är intresserad av att delta i klinisk handledning av blivande tandläkare och tandhygienister. Vi erbjuder ett omväxlande och roligt arbete för dig!

Huvuduppdrag och arbetsuppgifter
Utbildningskliniken barn är en del av Folktandvårdens universitetstandvård vilket innebär att kliniken aktivt deltar i grundutbildning av tandläkare och tandhygienister, medverkar i odontologisk forskning och är en del av att utveckla tandvården i hela regionen. Vid sidan av utbildningsuppdraget bedriver vi sedvanlig allmäntandvård för barn och unga, 0-19 år. Utbildningskliniken barn, med runt 22 anställda, kännetecknas av kreativitet, utveckling, engagemang och ständigt lärande och erbjuder en stimulerande miljö där kunskap och erfarenhet tillvaratas på bästa sätt.

Den kliniska handledningen/undervisningen av studenter genomförs huvudsakligen i ämnesintegrerad form i nära samarbete med institutionen för odontologi, där den teoretiska utbildningen och odontologiska forskningen i huvudsak bedrivs.

Lärargruppen består av flera team med tandsköterskor, allmäntandläkare, tandhygienister samt specialister inom pedodonti och ortodonti, där alla arbetar gemensamt med studenterna. Tandsköterskorna är en mycket viktig del i gruppen och studenterna påtalar ofta i sina utvärderingar hur värdefulla och uppskattade tandsköterskorna är för deras utbildning och utveckling. 

Vi söker nu dig som vill vara en del av och medverka i klinikens fortsatta utveckling.

I tjänsten ingår assistans och handledning av tandläkar- och/eller tandhygieniststudenter, men också andra sedvanliga tandsköterskeuppgifter såsom eget patientarbete, steril och reception kan förekomma. Arbetet med studenterna skapar omväxling och utmaning i arbetet och våra tandsköterskor får nyttja sin kompetens, både i studentarbetet och på behandlingsrummet. Alla handledare får utbildning inom pedagogik och vi strävar efter att all personal som arbetar kliniskt erhåller lustgasutbildning, då det är en del av vår behandlingsarsenal.  

Vi är flexibla gällande tjänstgöringsgraden och ser positivt på att kombinera klinisk verksamhet exempelvis inom Allmäntandvården med ett uppdrag hos oss.

Läs gärna mer om våra öppettider och hur du hittar hit: Utbildningskliniken barn - Public_Intra (vgregion.se)

Kompetenskrav och profil

  • Utbildad tandsköterska med en godkänd utbildning av MYH (Myndigheten för Yrkeshögskolor)
  • Intresse för barn- och ungdomstandvård
  • Intresse för handledning och arbete i en inspirerande miljö tillsammans med studenter.
  • Kunskaper i svenska språket som motsvarar svenskt gymnasium eller Svenska C1 i såväl tal som skrift
  • Förmåga att organisera och prioritera arbetet på ett effektivt och klokt sätt
  • Kunna ge ett stabilt och lugnt intryck även när det är mycket att göra
  • Förmåga att samarbeta och relatera till andra människor på ett lyhört sätt

 

Om rekryteringsprocessen
Du som inte redan är anställd hos oss blir kontaktad av rekryterare på HR-enheten för intervju. Efter ansökningstidens slut gör klinikchefen ett urval av de sökande och kallar till intervju på kliniken. Dessa intervjuer är planerade till vecka 17 och 18.

Folktandvården Västra Götalandsregionen gör kontroll i misstanke- och belastningsregister innan anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1761
Kontakt
  • Helena Gunnesby, klinikchef, 073-4343134
  • Neda Sorousheh, klinikkoordinator, 076-2514584
Facklig företrädare
  • Mari Liepins, Vision, 0730602540
Publicerat 2024-04-10
Sista ansökningsdag 2024-04-23

Tillbaka till lediga jobb