Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Patologilaboratorier NÄL

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Regional laboratoriemedicin tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset, område 4 och har ett tydligt samordningsuppdrag för hela Västra Götalandsregionen. Organisationen består av de laboratoriemedicinska verksamheterna på Södra Älvsborgs sjukhus, Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Sjukhusen i väster och i NU-sjukvården.

Vad erbjuder vi?

Din nya arbetsplats Klinisk patologi erbjuder 1 utbildningstjänst som syftar till att erhålla specialistkompetens inom klinisk patologi och som ska verka för optimal och evidensbaserad patologiverksamhet i hälso- och sjukvården. Verksamhetsområdet klinisk patologi består totalt av cirka 270 medarbetare placerade inom Sahlgrenska, Södra Älvsborgs sjukhus och Norra Älvsborgs Länssjukhus. Av dessa är cirka 60 specialistläkare och 15 ST-läkare.

I Trollhättan är vi cirka 40 medarbetare varav 6 specialist/överläkare och 1 ST-läkare som bedriver allmänpatologi. Vi har en vilja och ett behov att bygga för framtiden bland annat genom nya ST-läkare. Inom verksamhetsområdet utförs diagnostik av cell- och vävnadsprover från kliniker och mottagningar representerande såväl bassjukvård som högspecialiserad vård. Klinisk patologi erbjuder diagnostisk service genom histopatologiska och cytologiska undersökningar, samt obduktionsundersökningar. Vid enheterna bedrivs även klinisk konferensverksamhet, kliniskt utvecklingsarbete och undervisning. Vidare bedrivs i samverkan med Göteborgs universitet och Sahlgrenska akademin högkvalitativ forskning med starka kopplingar till kliniska verksamheter. Verksamheten är ackrediterad och kännetecknas av hög kompetens, kvalitet och effektivitet. För att möta kundernas specifika krav har vi inom ett flertal medicinska specialområden företrädare med särskild kompetens och erfarenhet. Vi samarbetar med laboratorier både i Sverige och utomlands

Arbetsuppgifter

ST-läkartjänsterna utformas i samråd med dig, handledare, studierektor och sektionschef utifrån Socialstyrelsens målbeskrivning i Klinisk patologi och utbildningsboken i patologi (Svensk förening för Patologi - svfp.se). Vissa delar av utbildningen kommer vara förlagd till Sahlgrenska Göteborg.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad läkare eller är i slutet av din AT-tjänstgöring. För att behärska arbetsuppgifterna behöver du kunna uttrycka dig väl i svenska, både i tal och skrift, krav Svenska C1. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet inom klinisk patologi eller annan laboratoriespecialitet, likaså om du har forskningserfarenhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och ett genuint intresse av att arbeta inom denna laboratoriespecialitet. God självkännedom och samarbetsförmåga är viktiga egenskaper liksom att du har förmåga att ta ansvar, är tydlig samt kan fatta självständiga beslut. I vissa fall innebär specialiteten snabb diagnostik för akut handläggning vilket innebär att du bör vara stresstålig. Vi förväntar oss att du är lyhörd för din omgivning och dina kollegor.

Observera att BT inte är en integrerad del av denna ST. Du som söker måste av verksamhetsskäl ha genomgått AT eller BT för att vara behörig sökande. Bevis om uppnådd kompetens vad gäller svensk läkarlegitimation samt, för berörd sökanden, även Socialstyrelsens intyg om godkänd bastjänstgöring (BT)

Bifoga bevis om legitimation i din ansökan.

Urval och intervjuer sker löpande under hela ansökningstiden

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Trollhättan
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1690
Kontakt
  • Olga Dudina, Sektionschef, 0104352849
Facklig företrädare
  • Mario Verdicchio, Läkarförbundet, 031-3421951
Publicerat 2024-04-02
Sista ansökningsdag 2024-04-25

Tillbaka till lediga jobb