Närhälsan Södra Torget vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Vi står nu inför att vidareutveckla det spännande uppdraget Ungas psykiska hälsa (UPH), modellen och arbetssättet känner vi väl till sedan vi i Närhälsan har drivit Ungas psykiska hälsa på Södra Torget under flera år.  Vi kommer arbeta tätt tillsammans i de två enheter vi har i Sjuhärad och skapa en professionell miljö kring primärvårdsarbete för barn och unga med psykisk ohälsa och deras familjer.

Ungas psykiska hälsa Södra Torget är centralt beläget i Borås men vi servar alla som söker oss oavsett vart de bor eller är listade.  Vi strävar efter en positiv stämning och värnar om en god arbetsmiljö där vi värdesätter varandra och våra kompetenser. Alla har ett gemensamt ansvar för helheten. Deltagande i förbättrings- och utvecklingsarbete ingår.

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta patienternas behov.

Läs gärna mer om de fördelar och förmåner vi erbjuder i Närhälsan.

Om arbetet

Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att genomföra psykologisk behandling som omfattar bedöma, utreda, diagnosticera och behandla barn, ungdomar med psykisk ohälsa. För oss är arbete med föräldrastöd en viktig del av arbetet. Vi arbetar med fördjupade insatser men hos oss är det viktigt att råd och stöd och tidiga insatser får ta stor del av det vi gör.  Vanliga tillstånd hos patienter du som psykolog möter är kopplade till rädsla och nedstämdhet. Vi möter tysta och försiktiga barn likväl som dem med mer utagarnade svårigheter. Vi möter ofta familjer i kriser som är lite tuffare än att de klarar ut dem själva. Du kommer även arbeta med internetbaserad terapi och psykologisk behandling i grupp. Vi strävar efter att medarbetarna ska få en varierad arbetsvecka för att man ska hitta glädje i arbetet, orka med och vara till mest nytta för dem vi möter.

Vi arbetar enligt Integrerad Beteendehälsa (IBH) där arbetet inkluderar teamarbete, (samverkan med andra professioner) både på den egna enheten och med externa vårdgrannar. För oss är samverkan en omistlig del i vårt arbetssätt.  Du och dina kollegor ansvarar tillsammans med chefen för Ungas psykiska hälsas utveckling i ett ständigt pågående förbättringsarbete.

Om dig

Du är legitimerad psykolog och har inriktning mot KBT. Andra aktuella inriktningar är korttids PDT och IPT. Meriterande är tidigare erfarenhet från arbete som psykolog på primärvårdsnivå, integrerad beteendehälsa och stegvis vård. Erfarenhet från internetbaserad psykologisk behandling eller gruppbehandlingar är också meriterande.

Vi söker dig som tar initiativ och på ett aktivt sätt vill delta i verksamhetens utvecklingsarbete. Du organiserar och planerar ditt arbete på ett effektivt sätt utifrån uppsatta mål och står för kvalitetssäkring av arbetet psykisk hälsa på vårdcentralen.

I arbetet möter du många olika patienter därför är det viktigt att du är tillmötesgående, lyhörd och har ett gott bemötande. Du trivs med teamarbete och för dig är det en självklarhet att samarbeta med kollegor och övriga samarbetsparters i arbetet. Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden: Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer på Ungas psykiska hälsa kommer att hållas löpande.

Välkommen med din ansökan!

 

Om rekryteringsprocessen

Urval sker i två steg. Första urvalet görs av rekryterare på HR-avdelningen som kallar kandidater till telefonintervju. Därefter gör rekryterande chef ett andra urval av de sökande och kallar till en intervju på vårdcentralen.

Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer vilket innebär att svaren på frågorna ska baseras på faktiska situationer. Det är viktigt att du beskriver så konkreta situationer som möjligt och försöker undvika generaliserande svar – detta för att vi ska kunna förstå situationen, varför du agerade som du gjorde och vad resultatet blev.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1677
Kontakt
  • Maria Sjöblom Hyllstam, Enhetschef, 070-0207645
Publicerat 2024-04-03
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb