Södra Älvsborgs Sjukhus, HR och kommunikation, HR-enhet

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Har du ett stort och genuint intresse för kompetensförsörjning med fokus rekrytering och erfarenhet av att självständigt driva rekryteringsprocesser? Då har vi en spännande roll för dig – välkommen att läsa vidare om vad vår lediga tjänst innebär.

Om vår lediga tjänst
Som HR-specialist kommer du i din roll att arbeta i området kompetens- och chefsförsörjning med fokus på rekrytering. Vårt uppdrag är bland annat att säkerställa rekryteringsprocessen i SÄS AT-rekrytering, rekrytering av studentanställda och introduktionstjänster samt samordna och vara stöd till chefer i sommarrekryteringen. Du kommer i huvudsak att arbeta med kvalitet, utveckling, uppföljning och leverans i rekryteringsprocessen utifrån ett kompetensbaserat arbetssätt.

I rollen som HR-specialist kommer du att arbeta operativt i nära samarbete med verksamheten där du har stort fokus på service och kandidatupplevelsen. Eftersom vi är en offentlig verksamhet innebär det också att du följer den rekryteringsordning som är framtagen inom VGR. I din roll kommer du ha övergripande ansvar för en eller flera av våra rekryteringsprocesser och vara delaktig i att utföra aktiviteter i de andra rekryteringsprocesserna. Arbetsuppgifter som också ingår i rollen är att delta på event och mässor för att på så vis även arbeta med attrahera-rekrytera perspektivet.

Vi erbjuder dig
• En arbetsplats där dina idéer och din erfarenhet tas tillvara
• Ett gott ledarskap och härliga kollegor
• Ett utvecklande arbete hos en av Sveriges största offentliga arbetsgivare, där du kommer få möjlighet att skapa ett stort kontaktnät inom både SÄS och VGR

Om oss på HR-enheten
Vi är en HR-funktion som präglas av ett gott arbetsklimat med möjlighet till kompetensutveckling. Hos oss arbetar HR-chef, HR-enhetschef, HR-partners, HR-strateger, HR-specialister, HR-controller, bemanningssamordnare, administrativa koordinatorer och en HR-administratör.

Vi på HR arbetar tillsammans som ett verksamhetsnära stöd utifrån behov och kompetens där vi stödjer kärnverksamheten som består av nio verksamhetsområden. Vår HR-funktion behöver ständigt förändras och utvecklas tillsammans med verksamheten, därför behöver vi tänka utvecklingsorienterat med fokus på mål och resultat.

Din profil
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning, exempelvis kandidatexamen inom personalvetenskap, beteendevetenskap eller organisation- och personalutveckling. Vi ser även att du har erfarenhet av att arbeta med hela rekryteringsprocessen och gärna inom kompetensbaserad rekrytering. Vidare vill vi att du ska ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet och för att trivas i rollen tror vi att du är trygg i dig själv, samarbetar effektivt med andra och är duktig på att skapa samt bibehålla goda relationer. Det är viktigt att du har hög servicekänsla och en vilja att leverera god kvalitet. Du har också en god förmåga att strukturera och prioritera bland dina arbetsuppgifter för att kunna genomföra dina uppdrag enligt tidsplan. Vi välkomnar om du har tankar och idéer kring hur AI kan vara med och effektivisera i våra processer.

Övrigt
Bifoga utbildningsbevis med din ansökan.

Intervjuer planeras att hållas 23e–25e april.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Borås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1669
Kontakt
  • Ida Uhlén, enhetschef, 033-6162445
Facklig företrädare
  • Juanita Samuelsson, Vision, 033-6162032
Publicerat 2024-03-28
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb