Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Beroendemottagning Hisingen

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Beroendemottagningen Hisingen ingår i Psykiatri Beroende Öppenvård tillsammans med Beroendemottagning Olskroken och Resursmottagning. Verksamheten riktar sig till personer som har en svårare beroendeproblematik och framför allt till personer som även har en annan psykiatrisk problematik som gör det ännu svårare att komma till rätta med drogerna eller alkoholen. Dina kollegor kommer att vara ett tvärprofessionellt team bestående av sjuksköterskor, skötare, kuratorer, psykologer och läkare.

Mottagningen erbjuder utredning, bedömning, återfallsprevention, samtalsbehandling och samtalsstöd på olika nivåer men även farmakologisk behandling. Det finns möjligheter till handledning och utbildning utifrån uppdraget.

Vad kan vi erbjuda dig?

Vi erbjuder dig en arbetsplats som har ambitionen att utveckla rollen som sjuksköterska inom Öppenvården. Vi vill gärna lyssna på dina förslag kring utveckling och ta till vara på dina förslag så att vi på bästa sätt kunna möta och hjälpa vår målgrupp. Du kommer vara en del av vårt utvecklingsarbetet på mottagningen, hjälpa till och bygga nätverk med idéburen sektor samt vara en del av arbetet med att ta fram nya rutiner och processer för det dagliga arbetet.

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på Beroendemottagning Hisingen är ditt arbete flexibelt med både patientkontakter, teamarbete och samverkan. I din sjuksköterskeroll kommer du tillsammans med teamet arbeta med patienters förändringsprocess. I det dagliga arbetet ansvarar du för de vanligt förekommande medicinska insatser som utförs på mottagningen och tillhör sjuksköterskeprofessionen, det kan till exempel vara medicinutdelning, rådgivning, hälsosamtal med mera.

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska, gärna med vidareutbildning inom psykiatri. Har du tidigare erfarenhet av arbete med bruk och beroende inom psykiatrisk öppenvård är det meriterande.

I kontakt med patienter, samverkanspartners och vid teamarbete är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och har en förmåga att analysera och förmedla dina bedömningar.

Vi värnar om ett arbetsklimat som bygger på engagemang, en positiv grundinställning samt nyfikenhet och intresse för målgruppen.

Du välkomnas till en sjuksköterskegrupp med bred kompetens!

Intervjuer och anställning sker löpande och anställning kan komma att ske innan ansökningsdatum gått ut.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1630
Kontakt
  • Enhetschef, Christian Kanold, 0769-494038
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Gustaf Ahlqvist, 0722-074188
Publicerat 2024-03-27
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb