Västra Götalandsregionen, Västfastigheter bygg och förvaltning


Regionområde Västfastigheter Bygg och Förvaltning genomför ny- och ombyggnationer av Västra Götalandsregionens lokaler. Vi deltar i förstudier inför projekt och ansvarar för program- och systemhandlingar, projektering samt genomförande. Våra kunder finns främst inom hälso- och sjukvården, men också inom kultursektorn, vid folkhögskolor, naturbruksgymnasier samt resecentrum, buss- och tågdepåer inom hela Västra Götalandsregionen.

Arbetsbeskrivning

Västfastigheter Bygg och Förvaltning söker nu en fastighetsförvaltare till Enheten Sahlgrenska som ansvarar för att förvalta Sahlgrenska sjukhuset, men även externt inhyrda lokaler för Sahlgrenska Universitetssjukhusens verksamheter. Du kommer att förvalta fastigheten och ansvara för relationen med hyresgästen, samt ha hand om lokalförsörjning och fastighetens investeringsplanering. Du är projektägare och agerar som byggherre i dina projekt.

I samband med inhyrning eller omförhandling av externa lokaler företräder du regionens olika verksamheter gentemot privata och offentliga hyresvärdar samt myndigheter. I rollen ligger projektägarskap och ansvar för genomförande av hyresförhandlingar, framtagande av upphandlingsunderlag och ansvar för att erforderliga byggnadsanpassningar utförs enligt regionens krav. Inom enheten arbetar tekniska förvaltare och projektledare som du har ett nära samarbete med. Tillsammans säkerställer ni lokalernas utformning och deras tekniska säkerhet och krav i respektive projekt.

Här får du möjligheten att utvecklas i din roll inom flera områden som ingår i verksamhetens uppdrag såsom verksamhetsutveckling, lokalutveckling, fastighetsutveckling samt arbete med rådgivning i hyresjuridiska frågor. Du agerar som regionens ombud vid hyrestvister samt kan även komma att agera som hyresgästombud vid anpassning av lokaler. Tjänsten är placerad vid Regionens hus i Göteborg. Resor ingår i tjänsten, där det är möjligt använder vi gärna kollektivtrafiken vid resor. 


Kvalifikationer

Vi ser att du har relevant högskole- eller universitetsutbildning inom samhällsbyggnad ekonomi med tyngd på hyresjuridik och med fokus inom byggteknik/fastighet. Alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig.

Du har flera års erfarenhet från bygg- och/eller fastighetsbranschen där du arbetat med hyresjuridiska frågor, förhandlingar, byggprojektledning och fastighetsförvaltning. Erfarenhet av arbete med hyresförhandling för offentlig verksamhet är meriterande. Du har god förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationer, har lätt för att kommunicera och uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt. Din samarbetsförmåga bygger på långsiktiga goda relationer, genom din lyhördhet och helhetssyn. B-körkort är ett krav för tjänsten. 

Rekryteringsprocessen

I rekryteringsprocessen används personlighets- och färdighetstest i enlighet med Västra Götalandsregionens riktlinjer.

Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kan komma att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning.

Välkommen med din ansökan senast 9 maj.

Vårt erbjudande

Som en av Sveriges största fastighetsförvaltare kan vi erbjuda dig goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och västra götalandsregionen. Tillsammans med kompetenta och inspirerande kollegor är du en del av en verksamhet som ständigt utvecklas. Hos oss har du som medarbetare inflytande över din arbetssituation, känner trygghet och delaktighet. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1591
Kontakt
  • Benny Blick, Enhetschef, 070-1729470
Facklig företrädare
  • Iowan Hedendahl Sverigens ingenjörer:, 0722-056401
  • Jasmina Jahic, Vision, 070-0805946
Publicerat 2024-04-18
Sista ansökningsdag 2024-05-09

Tillbaka till lediga jobb