Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Radiologi barn

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Vi behöver bli fler undersköterskor!

På Radiologi barn arbetar vi tillsammans med att skapa en trygg plats för barnet med sin familj. Vi har ett nära samarbete mellan olika yrkeskategorier samt med andra avdelningar och kliniker.

Vi är en självständig och komplett röntgenavdelning inom Drottning Silvias barnsjukhus. Vår avdelning består av modaliteterna:

Konventionell röntgen, genomlysning, ultraljud, DT, två stycken MR kameror samt hjärtangio. Vi utför drygt 40 000 undersökningar per år och våra patienter är mellan 0 och 16 år.  Avdelningen är anpassad för barn och ungdomar, med ny apparatur i fina lokaler, såväl i undersökningsrum som i väntrum.

Vi gör alla typer av undersökningar inom barnradiologi. Det gör att vi är en arbetsplats med stor flexibilitet och utveckling inom de flesta radiologiska områden.

Vi söker dig som vill arbeta på en stimulerande arbetsplats och är nyfiken på att arbeta med barn.

Välkommen till oss som vår nya kollega! 

Arbetsuppgifter

Som undersköterska på Radiologi barn kommer du vara behjälplig vid röntgenundersökningar på barn och ungdomar. Dina arbetsuppgifter inkluderar att bemanna tidbokningen, receptionen, slussen och ultraljud.

Du kommer vara del i en arbetsgrupp som är lösningsfokuserad och positiv och arbetar i ett team runt barnet. Du har en god samarbetsförmåga och är skicklig på att kommunicera och lösa problem med dina kollegor. Det finns  specialkompetenser inom avdelningen, där det kan bli aktuellt med individuell upplärning för dig.

Inom barnsjukvården arbetar vi både nära patienten och patientens familj, vilket kräver ett stort intresse för människor, tålamod och en förmåga att kunna förstå patientens och familjens situation och behov.

Tjänsten avser ett vikariat.

Om dig

Vi söker dig som är utbildad undersköterska och har bevis från Socialstyrelsen som styrker detta. Det är meriterande om du har erfarenhet från receptionsarbete och det journalsystem som används inom Radiologi Barn som till exempel AGFA. För att du skall trivas hos oss är du flexibel och kan lugnt hantera oväntade situationer, då vi är en verksamhet som hanterar akutsjukvård. 

Stor vikt läggs vidpersonlig lämplighet

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Från den 1 juli 2023 är undersköterska en skyddad yrkestitel. Det innebär att du kommer att behöva ett bevis från Socialstyrelsen för att få använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. På Socialstyrelsens hemsida kan du läsa mer om skyddad yrkestitel för undersköterskor – där framgår också vilka övergångsregler som gäller: Undersköterska blir en skyddad yrkestitel 1 juli 2023 - Legitimation (socialstyrelsen.se)

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1498
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Alexa von Wrangel, 0790989117
Facklig företrädare
  • Vision, Svjetlana Bergqvist, 0721528822
Publicerat 2024-03-20
Sista ansökningsdag 2024-04-03

Tillbaka till lediga jobb