Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Gastroenterologisk endoskopimott. Östra

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om oss

Endoskopimottagning Östra är en mottagning som bedriver endoskopisk verksamhet inom gastroenterologi fem dagar per vecka. Vi utför bland annat koloskopi, gastroskopi, ERCP och kapselenteroskopi utifrån de remisser som inkommer. Vi har sedan ett par år tillbaka även specialiserat oss på en avancerad teknik för att ta bort stora polyper i tarmen (ESD). Största delen av vår verksamhet är elektiv, men vi utför även akuta undersökningar på inneliggande patienter. På mottagningen finns fyra undersökningssalar och vi har även tillgång till en sal på operationsavdelningen, där vi med hjälp av anestesipersonal utför endoskopiska undersökningar i narkos en dag per vecka. Några pass per månad utför vi undersökningar i lättare narkos (Propofol) i våra egna lokaler. Vi arbetar dagtid måndag till fredag och håller stängt alla röda dagar. Då verksamheten hela tiden växer och utvecklas behöver vi utöka vår bemanning.

Vad kan vi erbjuda dig?

Endoskopiverksamheten utvecklas ständigt och varje dag innebär nya kunskaper och erfarenheter. Som sjuksköterska hos oss får du regelbundet interna föreläsningar av våra egna läkare och ibland av externa föreläsare. Vi har utvecklings-/planeringsdagar då vi både har verksamhetsanknuten aktivitet och aktiviteter av social karaktär. Alla personalkategorier på enheten arbetar ihop som ett team. Kamratandan är god, stämningen positiv och vi månar om varandra. Personalsammansättningen är varierad i både ålder och erfarenhet och de mer erfarna delar gärna med sig av sina kunskaper. Vi ägnar mycket tid till att förbättra och utveckla vår verksamhet. 

Arbetsuppgifter

Som sjuksköterska på endoskopimottagningen har du varierande arbetsuppgifter. Ena dagen är du placerad i det vi kallar "uppvak", vilket innebär att du tar emot och förbereder patienter inför undersökningen och observerar dem efteråt. Du ansvarar också för att boka akuta undersökningar för inneliggande patienter. Detta sker i operationsprogrammet Orbit. En annan dag är du placerad på undersökningssal där du assisterar skopisten och har patientansvar för en patient åt gången. Du hanterar läkemedel och dokumenterar i Melior enligt lokala rutiner. I arbetet kan även vissa administrativa arbetsuppgifter ingå, t.ex. att bevaka och besvara ärenden i 1177, samt att ha en rådgivande funktion även till övriga enheter inom sjukhuset..

Om dig

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och helst har arbetat några år. Tidigare erfarenhet från endoskopisk/gastroenterologisk verksamhet är meriterande. Du ska vara initiativtagande, arbeta strukturerat och vara öppen för förändringar. Du möter alla patienter och medarbetare med respekt och är en god ambassadör för verksamheten. Vi är övertygade om att du har en önskan om att ge det lilla extra och att du tycker om att arbeta i team, Det är viktigt att du har en god självinsikt och en vilja att visa resultat.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1447
Kontakt
  • Vårdenhetschef, Suzanne Hägne, 031-3435514
  • Sektionsledare, Helena Andersson, 031-3434926
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Jessica Fridh, 031-3434925
Publicerat 2024-03-18
Sista ansökningsdag 2024-04-18

Tillbaka till lediga jobb