Koncernkontoret, Projekt och utveckling, Krav och test

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Nu söker vi en applikationsspecialist för verktyget Azure DevOps som vill vara med och driva krav- och testarbetet i Västra Götalandsregionen framåt. Vi är inne i en mycket utvecklande fas och det är precis rätt tid att komma in i vårt härliga team för att få möjligheten att vara med på en spännande och kul resa de kommande åren. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största arbetsgivare. 

Ditt uppdrag
Enheten Krav och test inom avdelningen Projekt och Utveckling erbjuder en utmanande roll som applikationsspecialist av ett regiongemensamt krav- och testverktyg. Verktyget är baserat på Microsofts plattform Azure DevOps med plugin mjukvara för kravhantering, Modern Requirements4DevOps.

Applikationsspecialistens primära ansvar är att samordna och vara ett IT-stöd för krav- och testverktyget. Rollen kännetecknas av mycket goda kunskaper i Azure DevOps, goda projektledaregenskaper inom IT-området och förmåga att genomföra och planera förvaltningsarbete inom givna ramar (förvaltningsplanen), utvecklingsarbete samt samordning kring regionala frågor.

Du leder den dagliga förvaltningen som tex innebär att vara behjälplig med din expertis för VGR när det gäller Azure, bereda utvecklingsaktiviteter i form av omvandling av behov från organisationen inom krav- och testområdet, samt säkra systemdokumentation.
Du livscykelhanterar Azure DevOps och dess funktionalitet för krav- och testhantering.
Du lägger också upp en strategi och färdplan för hur VGR kan nyttja Azure DevOps ytterligare förmågor på längre sikt som tex agila arbetssätt, testautomation och hantering av utveckling/kod. Rollen är med andra ord väldigt omväxlande och det är viktigt att du är flexibel i ditt arbetssätt samtidigt som du gillar ordning och reda.

Du bidrar med din kompetens och erfarenhet
Du har relevant akademisk utbildning inom IT-området eller motsvarande kompetens som för anställningen bedöms likvärdig, samt en god förmåga att sätt dig in i komplexa sammanhang. Du har tidigare erfarenhet som systemförvaltare/applikationsspecialist och har arbetat i utvecklingsprojekt. Du har bred erfarenhet av Microsoft Azure DevOps, eller TFS, som ett krav- och testverktyg.
Vi söker dig som är serviceinriktad, kommunikativ, har god samarbetsförmåga och även förmågan till helhetssyn utifrån kundens behov och krav. 
Du drivs av ett stort engagemang både för verksamheten och den personliga
utvecklingen och är van vid att arbeta proaktivt och ta egna initiativ. 
Du har god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi ser att det är meriterande om du har arbetat med:

 • Krav och test i projekt
 • Systemutveckling
 • Integrationer
 • IT-infrastruktur
 • Agila arbetssätt i projekt eller förvaltning
 • Arbetat enligt ITIL och SAFe
 • Förståelse för VGR

Dina möjligheter hos oss
Du blir en del av en organisation som ständigt strävar efter att vara i framkant av tekniken.
Som en av Sveriges största IT-organisationer finns goda utvecklingsmöjligheter och vi arbetar med individuella utvecklingsplaner för alla medarbetare. 
Västra Götalandsregionen erbjuder flexibla arbetsformer utifrån verksamhetens förutsättningar och det finns möjlighet att kombinera arbete från våra kontor och på distans.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter.

Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Mölndal/Skövde/Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1432
Kontakt
 • Therese Bertelsen Systemförvaltare, therese.bertelsen@vgregion.se
 • Camilla Ilvered Enhetschef Krav och test, camilla.ilvered@vgregion.se
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akademikerförbundet SSR, SACO: Git Olofsson, 072-2063558
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2024-03-15
Sista ansökningsdag 2024-04-26

Tillbaka till lediga jobb