Sahlgrenska Universitetssjukhuset, BUP Frölunda

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

På Barn- och Ungdomspsykiatrins (BUP) öppenvårdsmottagning i Frölunda arbetar sammantaget cirka 25 personer, sjuksköterskor, psykologer, socionomer, vårdadministratörer samt läkare och enhetschef. Vi kommer att flytta till hösten. Mottagningen tar emot barn och ungdomar upp till 18 år med med psykiatrisk problematik.

Vad erbjuder vi?

Verksamheten kännetecknas av hög kompetens och hög grad av samverkan, samt bedrivs utifrån ett tvärprofessionellt perspektiv. Vi strävar efter en god arbetsmiljö och är måna om att såväl ny som befintlig personal ska trivas och känna sig trygg med arbetsuppgifterna.

Arbetsuppgifter

Du erbjuds ett utvecklande och omväxlande arbete på dagtid som sjuksköterska hos oss. Huvudsakliga arbetsuppgifter är medicinuppföljningar och bedömningar utifrån ett omvårdnadsperspektiv samt rådgivning gällande livsstilsfrågor. Som sjuksköterska hos oss har du ett gott stöd i det tvärprofessionella teamet men också stort utrymme till självständigt arbete. Du arbetar i nära samverkan med läkare och ansvarar för läkemedelsuppföljningar och behövliga kontroller av patienten. Du är en viktig informations och kunskapskälla gällande medicinska frågor till teamet där du ingår som en självklar del. Du ansvarar för sjukskötersketelefonen och 1177.

Vi förutsätter att du arbetar med ett tydligt patientfokus. Sjuksköterskorna har extern handledning. Du ges goda möjligheter till fortbildning och specialistinriktning. Vi söker dig som är sjuksköterska med minst två års erfarenhet och meriterande för tjänsten är specialistsjuksköterskeutbildning samt erfarenhet av arbete med barn och unga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, förmåga till flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Om dig

Vi förutsätter att du arbetar med ett tydligt patientfokus. Sjuksköterskorna har extern handledning. Du ges goda möjligheter till fortbildning och specialistinriktning. Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och meriterande för tjänsten är specialistsjuksköterskeutbildning samt erfarenhet av arbete med barn och unga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, förmåga till flexibilitet och god samarbetsförmåga.

Välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1431
Kontakt
  • Enhetschef, Dorotea Tistrand, 0737272352
Facklig företrädare
  • Carina Deréus, 0700824016
Publicerat 2024-03-15
Sista ansökningsdag 2024-05-03

Tillbaka till lediga jobb