Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Radiologi

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Vår verksamhet

Radiologin erbjuder dig en utvecklande och kreativ arbetsplats med trevliga möten mellan kollegor, patienter och deras anhöriga. Verksamheten är en viktig del i vårdkedjan, vilket innebär att du kommer träffa många olika patienter från verksamheter på hela sjukhuset. Verksamheten är högteknologisk och utvecklas ständigt för att bättre möta dagens och framtidens utmaningar. Radiologin är lokaliserad till Sahlgrenska-, Östra- och Mölndals sjukhus men ingår i ett gemensamt verksamhetsområde för att främja samarbete.

Radiologi Östra är en allmänradiologisk enhet som har specialiserat sig på diagnostik inom bukorganen inriktning mot colorektalfältet, kvinnosjukvård och infektion. Modaliteter är DT, MR, ultraljud, konventionella utrustningar och genomlysningsverksamhet. Som röntgensköterska har du även möjlighet att arbeta med interventionsverksamhet (GUCH) några dagar per vecka.

Radiologi Mölndal är en radiologisk avdelning med huvudsaklig inriktning av ortopediska undersökningar men även allmänmedicin. Modaliteter är DT, MR, ultraljud och konventionella utrustningar. Enheten har även ett pågående projekt med mobil röntgen där man utför röntgenundersökningar i verksamheter utanför sjukhuset.

Radiologi Sahlgrenska är en allmänradiologisk avdelning med specialinriktningar indelade i fyra olika sektioner med organinriktning. Buk- och kärlsektion; med ultraljud RF och punktions- och genomlysningsverksamhet, Thoraxsektion; med DT-fokus på trauma, hjärta, stroke, PET/DT och DT-punktioner, Skelettsektion; konventionell radiologi med borrbiopsiverksamhet, samt Neurosektionen med fokus mot MR. Att arbeta på Sahlgrenska innebär för de flesta medarbetarna en rotation mellan de olika sektionerna.

Vill du veta mer om våra inriktningar på de olika tomterna kan du läsa mer via länken.

Radiologi - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vill du se en film om hur det är att arbeta som röntgensjuksköterska på Sahlgrenska universitetssjukhuset? 

Klicka på länken: Marit – röntgensjuksköterska - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vad kan vi erbjuda dig?

Som universitetssjukhus kan vi erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter och närhet till forskning och utveckling. Hos oss möter du ständigt nya utmaningar vilket gör arbetet spännande, lärorikt, intressant och varierat.

Som röntgensjuksköterska jobbar du i team med läkare och undersköterska. Tillsammans jobbar ni utifrån de olika kompetenserna ni har men också utifrån varje patients unika förutsättningar och behov. Stort fokus för oss inom radiologin är att alla ska känna trivsel och arbetsglädje.

Kan du vara den vi söker till någon av våra verksamheter?

Vi söker dig som är legitimerad röntgensjuksköterska. Kompetens inom MR är meriterande.

SU erbjuder dig som är nyutexaminerad röntgensjuksköterska eller har mindre än 4 månaders yrkeserfarenhet förstärkt yrkesintroduktion (kliniskt basår) under det första året.

Som röntgensjuksköterska ska du vara trygg, stabil och flexibel i din yrkesroll vilket krävs för att kunna fatta beslut i ett varierande tempo. Du tycker om att samarbeta, kommunicera och vara kreativ vilket är en stor del av arbetet inom radiologin då du har mycket kontakter med olika samarbetspartners inom sjukhuset. Något av de viktigaste är att du som börjar hos oss har både intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och leverera en god kvalitet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Har du frågor är du välkommen att höra av dig. Urval och intervjuer kommer ske löpande under annonseringstiden.

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Du som är nyutexaminerad sjuksköterska ingår i Kliniskt basår som är vårt introduktionsprogram. Det Kliniska basåret är obligatoriskt och varar under det första året av din anställning hos oss. I det kliniska basåret ingår föreläsningar, omvårdnadshandledning och praktisk träning av ditt yrke på Simulatorcentrum. Utöver detta ingår det också tjänstgöring på minst två olika avdelningar för att bredda din kompetens.

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 5
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1420
Kontakt
  • Vårdenhetschef Östra, Anna Kaminska, 073-5975459
  • Vårdenhetschef Sahlgrenska, Sara Ku, 072-2163156
Facklig företrädare
  • Vårdförbundet, Madeleine Lindgren, 031-3435026alt.070-3139798
Publicerat 2024-03-15
Sista ansökningsdag 2024-04-17

Tillbaka till lediga jobb