Sahlgrenska Universitetssjukhuset, Område 4, Klinisk Genetik och Genomik

Tillsammans utvecklar vi Sahlgrenska Universitetssjukhuset för en hållbar framtid. Vi ställer om hälso- och sjukvården med målet att vara Europas ledande universitetssjukhus 2032. Tillsammans med patienterna arbetar vi för kvalitet, tillgänglighet, patientsäkerhet, forskning, utbildning och innovation på högsta nivå – i ett sammanhållet hälso- och sjukvårdssystem. Sahlgrenska Universitetssjukhuset bedriver världsledande sjukvård, forskning, utbildning och innovation som efterfrågas nationellt och internationellt. Vår vision och våra mål tar sikte mot en vård av högsta kvalitet, där patienten är alltid är i fokus.

Om verksamheten

Verksamhetsområdet Klinisk genetik och genomik vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset har totalt cirka 130 medarbetare inom ett stort spann av yrkeskunnande, bland annat läkare, genetiska vägledare, undersköterskor, vårdadministrativ personal, biomedicinska analytiker, sjukhusgenetiker och bioinformatiker. Den laborativa verksamheten, som ingår i Centrum för Medicinsk Genetik, utför majoriteten av all genetisk analys inom VGR.  Verksamheten präglas av förändringsarbete och utveckling både avseende arbetssätt och införande av ny kunskap inom förvärvad och ärftlig cancer, fosterdiagnostik samt sällsynta sjukdomar. Enheten för Genetisk Analys och Bioinformatik (GAB) ingår i centrumbildningen och inom enheten arbetar molekylärbiologer, sjukhusgenetiker och bioinformatiker. Som en del av precisionsmedicin ökar efterfrågan på helgenomssekvensering och NGS är ett teknikområde där efterfrågan ökar och utvecklingstakten är hög.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig ett spännande och utvecklande arbete med fokus på bearbetning och tolkning av avancerad genetisk data inom en verksamhet med en snabb teknisk utveckling.

Arbetsuppgifter

Som sjukhusgenetiker ansvarar du för att rätt genetisk analys blir utförd på ett patientsäkert sätt. Efter upplärning tolkar och besvarar du diagnostiska genetiska analyser och som sjukhusgenetiker har du också ett ansvar för utbildning och handledning. Du kommer att arbeta med avancerade genetiska analyser, tex Next Generation Sequecing (NGS) inom området för sällsynta sjukdomar. Du kommer arbeta tillsammans med kollegor inom CMG som till exempel läkare och bioinformatiker och vara drivande i våra utveckingsprojekt kopplade till Genomic Medicine Sweden (GMS) vilket innebär utveckling och implementering av nya metoder i klinisk genetisk laboratoriediagnostik.

Du har en central roll vad gäller intern och extern kommunikation och söker kontinuerligt efter förbättrade arbetssätt, både när det gäller ny teknik/metodologi och de processer som följer det medicinska behovet.  

Om dig

Vi söker dig med en MSc eller civilingenjörsexamen inom biokemi/bioteknik, molekykärbiologi, genetik eller motsvarande.

Du har erfarenhet av NGS och/eller helgenomssekvensering och hantering av storskaliga data med viss vana av tolkning och bearbetning av genetiska data, dokumentation och metodutveckling. Det är meriterande om du är disputerad inom relevant ämne som exempelvis genetik, biokemi, biologi och med erfarenhet av klinisk forskning eller labbverksamhet och bioinformatik. Vi ser gärna att du har erfarenhet av helgenomssekvensering.

Vi letar efter dig som är ansvarsfull och analytisk med god samarbetsförmåga och ett engagemang för utveckling. Det ställs höga krav på noggrannhet då laboratoriet är ackrediterat av Swedac. Verksamheten bygger på en matrisorganisation där lyhördhet och flexibilitet är viktiga egenskaper i mötet med varierande frågeställningar, komplexa analyser och en verksamhet som är i förändring. All dokumentation sker på svenska och du har kunskaper i svenska som motsvarar minst C1-nivå. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1417
Kontakt
  • Enhetschef, Kina Höglund, 076-1369209
Facklig företrädare
  • SACO, Maria Yhr, 031-3434137
Publicerat 2024-03-18
Sista ansökningsdag 2024-04-01

Tillbaka till lediga jobb