Folkhögskoleförvaltningen, Vara Folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Folkhögskolan i Vara grundades 1915 och har haft sin verksamhet i nuvarande lokaler sen 1935. För närvarande erbjuder vi i Vara allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå, fritidsledarutbildning, radiojournalistutbildning, svenska för invandrare (SFI), växa vidarekurs en kurs för personer med funktionsvariation. Vi har ett internat där deltagarna kan hyra rum, och en omfattande kurs- och konferensverksamhet. Folkhögskolan har en filial i Mariestad där vi erbjuder Allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå samt studiemotiverande folkhögskolekurs.
Totalt har skolan ca 160 deltagare på långa kurser.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Som lärare hos oss på folkhögskolan i Vara kommer du att vara huvudansvarig i matematik men även undervisa i naturkunskap på vår Allmänna kurs (grundskole- och gymnasienivå). Undervisningen sker i mindre grupper. Du arbetar nära tillsammans med kollegor i arbetet kring klasserna för att skapa en god studiemiljö, gemenskap och helhet för alla deltagare på skolan. Som lärare på folkhögskola är det viktigt att se, värdesätta och tillvarata varje deltagares egen kunskap.

Kvalifikationer

Du är utbildad lärare i i de båda ämnena (företrädesvis i matematik), gärna med flerårig lärarerfarenhet och brinner för bildning och lärande. Erfarenhet av folkhögskolans pedagogik är ett plus.

Du skapar lust och intresse för dina ämnen och arbetar studiemotiverande. Du har förmåga att jobba ämnesintegrerat och tematiskt. Du är trygg i din yrkesroll, uppskattar mötet med deltagarna, har ett engagemang för målgruppen och arbetsområdet, samt har en god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tillsvidareanställning med 100% sysselsättningsgrad. Tillträde enligt överenskommelse, gärna i början av augusti. Urvals- och intervjuarbete kan komma att ske löpande, så sök redan idag!

Är du nyfiken på tjänsten är du välkommen att höra av dig – vi berättar gärna mer. Vi ser fram emot din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde enligt överenskommelse, gärna i början av aug.
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Vara
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/1194
Kontakt
  • Vanja MCcallum, Rektor, 070-2782521
Publicerat 2024-04-12
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb