Södra Älvsborgs Sjukhus, VO psykiatri

Vi på Södra Älvsborgs Sjukhus (SÄS) söker nu medarbetare till ett av de viktigaste uppdrag man kan ha - att hjälpa människor till en bättre hälsa. Här är vi över 3700 medarbetare som är verksamma inom 120 olika yrken och tillsammans arbetar mot en vård i toppklass. På SÄS är vi kända för att sätta utvecklingen i fokus. Nu tar vi nästa steg i utformningen av framtidens hälso- och sjukvård och letar efter nya medarbetare som vill göra skillnad på riktigt. Kan det vara du? Välkommen till SÄS!

Vill du veta mer om oss? Följ oss i sociala medier: Facebook, Linkedin, Instagram

Om vår lediga tjänst
Som specialistläkare hos oss har du varierande och utvecklande arbetsuppgifter. Du kommer ingå i team som hanterar alla diagnosgrupper och patientgrupper, du kommer också vissa dagar vara konsult för psykiatriska frågeställningar från Alingsås lasarett. Du kommer även göra akuta insatser och samverka med externa parter. Vi uppskattar om du vill vara aktiv i utvecklingsarbete och/eller forskning på enheten och kliniken. Arbetet kommer också innebära närståendearbete och handledning av underläkare.

Tjänsten är en heltidstjänst med möjlighet att diskutera tjänstgöringsgrad. Arbetstiderna är förlagda till dagtid samt jourtjänstgöring.

Vi erbjuder dig

 • Varierande och inspirerande arbete
 • Stora möjligheter för vidareutveckling och fortbildning
 • Möjligheten att utveckla egen spetskompetens
 • Bakjour med möjlighet till komp
 • Flextid och möjlighet till distansarbete

Om oss
Psykiatrimottagningen i Alingsås är en del av vuxenpsykiatrin vid Södra Älvsborgs Sjukhus. Mottagningen betjänar upptagningsområdet Alingsås och Lerums kommuner med ca 80 000 invånare. Mottagningen i Alingsås har genom sitt läge mycket goda kommunikationsmöjligheter. Hos oss arbetar sjuksköterskor, läkare, skötare, psykologer, arbetsterapeuter, fysioterapeuter, socionomer sekreterare samt vårdenhetschef. Personalgruppen har en hög kompetens och är vara vid såväl eget ansvar som teamarbete. Arbetsklimatet är varmt, välkomnande och präglas av en känsla av gemenskap.

Mottagningen är uppdelad i tre team, ett personlighetsteam samt två allmänna team. Vi har som målsättning att ha fem heltidsspecialistläkare på plats för att täcka behovet i teamen. Utöver det har vi ST, AT och underläkare löpande.

Din profil
Vi söker dig som har svensk läkarlegitimation med bevis på specialistkompetens inom psykiatri och behärskar det svenska språket lägst nivå C1. Vi fäster särskild uppmärksamhet på ditt intresse för handledning, utbildning och forskning. Vi lägger även stor vikt vid din sociala kompetens och samarbetsförmåga likväl den personliga lämpligheten.

Övrigt
Som läkare hos oss finns det även möjlighet att arbeta på annan enhet inom verksamhetsområdet såsom annan mottagning eller avdelning.

Vi värnar om allas trygghet och begär utdrag ur belastning- och misstankeregistret på dem som erbjuds anställning hos oss.

Urval och intervjuer sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100% eller enligt överenskommelse
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/923
Kontakt
 • Ana Dinca, läkarchef, 0709-498765
 • Magnus Skog, verksamhetschef, 0706-898073
 • Ulrica Juntorp, verksamhetscontroller, 0700-206613
Facklig företrädare
 • Zsofia Gombos, Läkarföreningen, zsofia.gombos@vgregion.se
 • Pernilla Thesslund, Läkarföreningen, pernilla.thesslund@vgregion.se
 • Madeleine Sager, Läkarföreningen, madeleine.sager@vgregion.se
Publicerat 2024-02-16
Sista ansökningsdag 2024-03-11

Tillbaka till lediga jobb