Skaraborgs Sjukhus,, Beroendeavdelningen

Skaraborgs Sjukhus (SkaS) har verksamhet på flera orter i Skaraborg bl.a. i Falköping, Lidköping, Mariestad och Skövde. Vi ger specialistsjukvård inom ett trettiotal specialiteter och arbetar tillsammans för patientens hälsa genom livet, där vi erbjuder en sammanhållen och trygg vård. Varje dag och varje timma gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv. Vi bryr oss om dig som gör skillnad för andra och tillsammans skapar vi framtidens arbetsplats.

Beskrivning

Var med på vår resa att skapa bättre förutsättningar för psykiatrisk vård i Skaraborg! 

Vi söker nu skötare till vår Beroendeavdelning som är en akutvårdsavdelning som tillhör SkaS vuxenpsykiatri. Avdelningen är en akutvårdsavdelning med 16 vårdplatser avsedda för patienter med behov av psykiatrisk heldygnsvård och för patienter med beroendeproblematik. Patienterna vårdas antingen på frivillig basis eller med stöd av lagen om psykiatrisk tvångsvård (LPT). I psykiatrin ser man till hela människan och målet är att varje patient ska få en smidig resa genom vården. Vi har ett personcentrerat förhållningssätt där vården planeras och utförs i samråd med patient, närstående, öppenvård, kommun och andra samarbetspartners.

Psykiatrins heldygnsvård är en modern arbetsplats i helt nya lokaler som är specialanpassade och utformade för psykiatri, och att ge trygghet och trivsel både för patienter och personal. 

Hos oss får du möjlighet att lära känna patienter på ett helt annat sätt och uppleva situationer som både engagerar och skapar känslor. Det är stunder av både glädje, medkänsla och omsorg som tillsammans med behandlingen innebär skillnad för våra patienter. En verksamhet där vi tillsammans gör skillnad. 

Arbetsuppgifter

På avdelningen arbetar vi i ett multiprofessionellt team bestående av sjuksköterska, skötare, läkare, kurator, sekreterare och psykolog, där skötaren är en otroligt viktig komponent. Som skötare hos oss arbetar du framförallt med samtal, omvårdnad och dokumentation, men är också med i vården gällande exempelvis provtagning, EKG, bladderscan och ta mätvärden. Du kommer att arbeta tillsammans med de andra professionerna för en effektiv och bra behandling och utslussning av patienter.

Vi hjälper dig att komma igång med introduktion och handledning från engagerade och kompetenta kollegor. Kliniken erbjuder dessutom regelbundet interna utbildningstillfällen veckovis där samtliga professioner inom heldygnsvården bidrar till fördjupning inom psykiatrin.

Kvalifikationer

Vi söker dig som gått omvårdnadsprogrammet med inriktning psykiatri och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom psykiatrisk vård. Du har ett professionellt bemötande utifrån ett patient- och anhörigperspektiv. Du har erfarenhet av att samverka med vårdgrannar och myndigheter. Vi förutsätter även att du har ett genuint intresse av att arbeta med enheternas målgrupp. Vi tycker det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är flexibel och aktivt bidrar i verksamhetens utvecklingsarbete.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt

Vi strävar efter mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenhet, kunskap och personlighet berikar verksamheten. Vid tillsättning inom psykiatrin begär vi utdrag ur misstanke- och belastningsregistret. Denna förfrågan hanteras av arbetsgivaren.
Ring gärna för mer information om du har frågor.

Vi kommer ha löpande intervjuer under annonseringstiden, så tveka inte på att skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Snarast eller enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 37 tim/vecka 100 %
Ort Skövde
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/887
Kontakt
  • Adam Carlbo, 072-2088265
Facklig företrädare
  • Kommunal, 0500-478300
Publicerat 2024-02-14
Sista ansökningsdag 2024-03-06

Tillbaka till lediga jobb