Närhälsan, Lysekil vårdcentral

Närhälsan erbjuder nära primärvård av högsta kvalitet. Med hundratals mottagningar i Västra Götaland finns vi nära invånarna genom hela livet och gör skillnad för deras hälsa. Vi tar vara på dig och erbjuder utveckling genom hela yrkeslivet.

Om oss

Närhälsan Lysekil vårdcentral är en medelstor och dynamisk arbetsplats med 7 000 listade patienter. Här arbetar engagerad och kompetent personal så som distriktsköterskor, undersköterskor, medicinska sekreterare, psykologer och läkare. Vi strävar efter att arbeta tillsammans så mycket som möjligt och ha ett öppet klimat bland kollegorna oavsett yrkeskategori. Vi är nu 14 läkare, varav 4 är ST-läkare. En av våra ST-läkare blir klar allmänspecialist och vi får därför en plats ledig för en ny ST-kollega.

I samma byggnad finns både rehabmottagning, barnavårdscentral, röntgen och närsjukhus med olika specialistenheter, vilket inbjuder till ett gott samarbete. Vi ligger i framkant och är med och arbetar fram nya lösningar för att kunna vara en flexibel arbetsgivare som erbjuder vård av hög kvalitet.

Vill du veta mer om Lysekil:

Som anställd inom Närhälsan erbjuds du olika former av utvecklingsmöjligheter exempelvis genom internutbildningar och mentorskapsprogram. På arbetsplatsen arbetar vi aktivt med utvecklingsarbete för att ständigt förbättra arbetssätt och på bästa sätt möta kundernas behov.

Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Närhälsan: https://www. narhalsan.se/om-narhalsan/jobba-hos-oss/fordelar-och-formaner/

Om arbetet

Dina arbetsuppgifter på vårdcentralen spänner sig över ett brett arbetsfält och omfattar den allmänmedicinska kompetensen med patienter i alla åldrar och situationer. Du arbetar självständigt och omväxlande med mottagningsarbete. Handledning tillgodoses av erfaren specialist, som ger dig stöd och kunskapsutbyte. Hos oss äger du som läkare din tidbok. Du har ett begränsat antal patienter som du ansvarar för (500st ditt första år, för att sedan öka med 100patienter/år). Du har tillgång till frågedoktor som hjälper dig med din praktiska handledning hela arbetsdagen. Vi har gemensam utbildningstimme varje vecka för våra utbildningsläkare, och 2h läkarmöte för gemensamma frågor/ämnen.

Om du behöver göra BT finns möjlighet att göra den integrerat med din ST-utbildning.

Du kommer att lägga upp en individuell studieplan tillsammans med din handledare och studierektor för att tillgodose alla krav i Socialstyrelsens målbeskrivning för ST. Du får hjälp med att strukturera din STportfölj via en interaktiv hemsida (ST Forum).

 

Om dig

Du är legitimerad läkare med behörighet att verka inom svensk hälso- och sjukvård. Du har stort intresse för området allmänmedicin och genuint intresse för primärvården. Goda språkkunskaper i svenska i tal och skrift på lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav för tjänsten. Du har en god empatisk förmåga och för dig är ett professionellt arbetssätt och ett gott bemötande till patienter och kollegor en självklarhet. Då arbetet innebär både självständigt arbete och teamarbete kommer vi att lägga stor vikt vid såväl samarbetsförmåga som flexibilitet. Du är lyhörd och nyfiken på framtidens utmaningar i primärvården.

Vi ser även att du lever upp till Närhälsans kärnvärden Pålitlig, Omtänksam och Nytänkande.

Övrigt

Intervjuer sker löpande.

För dig som utbildat dig till läkare utomlands och inte gjort AT i Sverige för att få läkarlegitimation, omfattas av de nya bestämmelserna gällande Bastjänstgöring från 1 juli 2021. Bastjänstgöring för läkare (BT) är en obligatorisk inledande del av specialiseringstjänstgöringen i den nya förordningen ST-2021 (HSLF-FS 2021:8). Det innebär att du behöver göra BT innan eller som inledande del av din ST.

 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid/Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Lysekil
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/838
Kontakt
  • Elin Hansson, Vårdcentralchef, 070-2311506
Facklig företrädare
  • Maria Wartig, Läkarförbundet , 073-3842737
Publicerat 2024-02-14
Sista ansökningsdag 2024-02-28

Tillbaka till lediga jobb