Folkhögskoleförvaltningen, Fristads folkhögskola

Västra Götalandsregionen, som är Sveriges största folkhögskolehuvudman, förvaltar sex folkhögskolor, Billströmska, Dalsland, Fristad, Grebbestad, Göteborg och Vara.

Vi bedriver utbildning och folkbildning genom att deltagare kan läsa allmän kurs för att få behörigheter till högre studier eller profilkurs där de kan fördjupa sig i ett specialområde. Det finns ett trettiotal längre kurser att välja mellan. På flertalet av våra skolor driver vi också olika projekt för bland annat människor som står utanför arbetsmarknaden. Vi vill skapa möjligheter för individen, och för samhället, genom att arbeta för trygghet, delaktighet och framtidstro. Många säger att deras år på folkhögskolan var deras bästa år i livet. Folkhögskolorna gör skillnad och gör så att människor hittar sin framtid.

Fristads folkhögskola med ca 200 studerande erbjuder - förutom allmän kurs på grundskole- och gymnasienivå – trädgårdsutbildning, undersköterskeutbildning, vävkurs och Växa - en kurs för personer med funktionsvariation. Utav våra deltagare studerar ca 60 allmän kurs, yrkesbiodling eller vävning på distans. På skolans internat finns det boende för cirka 40 deltagare. Skolan har också kortkurs- och konferensverksamhet. Sammanlagt är vi drygt 40 anställda som arbetar med undervisning och service.

Beskrivning och arbetsuppgifter

Sedan 2016 bedriver Fristads folkhögskola grundläggande trädgårdsutbildning med inriktning mot ekologisk odling och skötsel av utemiljöer - en bred grundutbildning som leder till anställningsbarhet inom den gröna näringen. Kursen brukar ha ett högt söktryck. Undervisningen är huvudsak förlagd till folkhögskolans parkområde med sina grönsaks- och perennodlingar, som sköts av trädgårdsdeltagarna under handledning av lärare. Det ingår också 3 praktikperioder.

Arbetslaget består av tre pedagoger med olika kompetenser som tillsammans planerar och följer upp undervisningen. Vi söker nu en lärare som är specialist inom odling på friland och i växthus inklusive marklära, växtnäring och gödsling. Du har kompetens att undervisa i grundläggande växtfysiologi, växtskydd, biologisk mångfald, beskärning både teoretiskt och praktiskt. Du kommer att ha ett tätt samarbete med kökspersonalen gällande odling och leverans av grönsaker och snittblommor till skolans restaurang.

Som kursansvarig har du en sammanhållande roll i arbetslaget. I tjänsten ingår även praktikhantering Tillsammans med kollegorna i arbetslaget ansvarar du också för mentorskap, antagning, praktikplatsanskaffning och praktikplatsbesök.

Kvalifikationer

Du har en eftergymnasial utbildning inom trädgård, till exempel som trädgårdsingenjör eller hortonom, samt erfarenhet av att handleda och utbilda. Pedagogisk utbildning är meriterande. Vi ser också gärna att du har arbetat eller själv gått på folkhögskola.

Praktisk erfarenhet från trädgårdsbranschen är ett krav, liksom B-körkort och datavana.

Vem trivs hos oss?

Folkhögskolan är en fri utbildningsform för vuxna där lärandet och deltagarnas personliga utveckling verkligen står i fokus.

Vi söker dig som är självgående och tar egna initiativ. Du är flexibel, nyfiken, påhittig, lösningsorienterad och har lätt för att samarbeta med kollegor, deltagare och praktikplatserna.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor

Tillsvidareanställning på 80%. Om den sökande har kompetens att undervisa i Naturkunskap 2 kan tjänsten eventuellt utökas med upp till 20% på Allmän kurs.

Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande så sök redan idag.

Välkommen med din ansökan!Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde enligt överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 80%
Ort Fristad
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/748
Kontakt
  • Yvonne Gunnervald Forsström, bitr. Rektor, 073-8332158
Publicerat 2024-02-08
Sista ansökningsdag 2024-03-03

Tillbaka till lediga jobb