Sjukhusen i väster, Akutmottagning, Kungälvs sjukhus

Sjukhusen i väster är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen och består av fyra sjukhus –
Alingsås lasarett, Angereds närsjukhus, Högsbo närsjukhus och Kungälvs sjukhus. Cirka 3000 medarbetare arbetar varje dag hos oss för att ge en god och säker specialistsjukvård av högsta kvalitet.

Akutmottagningen i Kungälv
Är du en erfaren och trygg ledare med förmåga att skapa förtroendefulla relationer och goda samarbeten?
Vill du vara med och bidra till en god och säker sjukvård av högsta kvalitet?
Då hoppas vi att du söker jobbet som vårdenhetschef för Akutmottagningen hos oss på Kungälvs sjukhus!

Kungälvs sjukhus är ett mindre sjukhus som idag betjänar runt 125 000 invånare. Akutmottagningen är en arbetsplats med stor variation som tar emot patienter inom sjukhusets somatiska specialiteter. Vi tar emot cirka 30 000 personer per år och är ett team på ca 80 personer.

Ditt uppdrag
Vi söker dig som vill ta ansvar för det roliga och engagerande uppdraget att tillsammans med din chefskollega, leda och utveckla arbetet vid Akutmottagningen. Då upptagningsområdet växer kommer ett av de första uppdragen vara att utveckla våra arbetssätt och organisation. Delar av norra Hisingen och Angered kommer framöver att tillhöra Kungälvs sjukhus som då får ett upptagningsområde på runt 175 000 personer.

Som vårdenhetschef skapar du förutsättningar för medarbetarna att kunna utföra arbetet på bästa sätt samt leder det dagliga arbetet på Akutmottagningen. Det innebär att du tillsammans med din chefskollega kommer att ansvara för verksamhet, personal, arbetsmiljö och ekonomi. Tillsammans planerar, leder och utvecklar ni mottagningen utifrån verksamhetens mål.

I rollen som vårdenhetschef tar du tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens, skapar delaktighet i verksamheten samt ansvarar för utvecklings- och lönesamtal liksom rekrytering och rehabilitering. Tillsammans med läkargrupp, sekreterare och andra professioner erbjuder mottagningen ett professionellt omhändertagande av patienter som söker akutsjukvård.

Då verksamhetsområdet Akutsjukvård inom Sjukhusen i väster sträcker sig över två sjukhustomter kommer du att ha kollegor på Kungälvs sjukhus såväl som på Alingsås lasarett. Du ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet Akutsjukvård, där vi stöttar varandra i våra olika uppdrag, och tillsammans arbetar för verksamheten och för Sjukhusen i väster.  Som vårdenhetschef är du direkt underställd verksamhetschefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har universitets- eller högskoleutbildning, gärna som legitimerad sjuksköterska eller med annan adekvat utbildning. Har du genomgått chefskandidatprogrammet inom Västra Götalandsregionen är det meriterande. Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet från ledande befattning inom vård- och omsorgsverksamhet och med det goda kunskaper inom arbetsmiljö, ekonomi och personalfrågor. Har du dessutom erfarenhet av arbete på akutmottagning, är detta starkt meriterande.

Du är van vid att arbeta med förbättringar utifrån ett mål- och processinriktat arbetssätt och som person har du en god förmåga att skapa struktur och ramar för verksamheten, för att tillsammans med medarbetarna nå uppsatta mål.

Som ledare är du trygg i din roll, får saker att hända och är tydlig i din kommunikation som bygger på öppenhet och delaktighet. Kontinuerlig återkoppling är en framgångsfaktor i ditt ledarskap. Förändringsarbete och att leda i förändring är något som du ser som naturligt i din chefsroll. Din samarbetsförmåga är god och du är lyhörd för dina medarbetare, tar vara på och utvecklar deras kompetens.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder

  • Ett utmanande och meningsfullt arbete där du kan utvecklas i din yrkesroll. Här får du använda både bredd och spets inom ditt yrkesområde i samverkan mellan patient, närstående och andra professioner.
  • Engagerade kollegor med hög kompetens.
  • Ett variationsrikt arbete med möjlighet att utveckla verksamhet och arbetssätt.
  • Kompetensutveckling utifrån dina och verksamhetens behov.
  • Gemensamma förmåner för alla anställda inom Västra Götalandsregionen. 

Övrigt
Vårt arbete med urval och intervjuer kan komma att påbörjas redan före sista ansökningsdatum så varmt välkommen att skicka in din ansökan redan idag!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Kungälv
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/670
Kontakt
  • Jerker Persson, verksamhetschef, 073-5793254, jerker.persson@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Anna Berndtsson, Vårdförbundet, anna.h.berntsson@vgregion.se
  • Zandra Samuelsson, Kommunal, zandra.samuelsson@vgregion.se
Publicerat 2024-02-08
Sista ansökningsdag 2024-02-29

Tillbaka till lediga jobb