Fastighet, stöd och service, Område Projekt


Område Västfastigheter Bygg och Förvaltning
Regionområde Västfastigheter bygg och förvaltning har kundansvar, är representant för fastighetsägaren i frågor som rör regionens fastighetsbestånd och försörjer regionens verksamheter med lokaler.
Område Sjukhusfastigheter genomför ny- och ombyggnationer av Västra Götalandsregionens sjukhus. Vi deltar i förstudier inför projekt och tar ansvar för programarbete, projektering och genomförande. Vi genomför ny- och ombyggnationer där vi tar hänsyn till kundernas önskemål, fastigheternas behov samt ägarens mål och intentioner.

Som Projektledare/PU-samordnare hos oss på Enhet NU kommer du att ingå i ett team bestående av Fastighetsförvaltare, Tekniska förvaltare och Projektledare. Inom vår enhet ingår fastigheterna Norra Älvsborgs Länssjukhus (NÄL), Uddevalla sjukhus, Dalslands sjukhus och Brinkåsen.

I din roll som PU-samordnare (samordnare Planerat Underhåll) ansvarar du för att planera och med hjälp av tillgängliga projektledarresurser genomföra årets beslutade PU (planerat underhåll)-projekt. Som PU-samordnare ansvarar du för att PU-projekten håller sig inom beslutad budget och följer upp detta löpande samt rapporterar till projektägare. Du medverkar till att utveckla ett långsiktigt planerat underhåll med upphandlade hjälpmedel genom att ansvara för en rad olika delar såsom: budget, bokslut, resultatuppföljningar, avstämningar, delårsbokslut och analyser av genomförda projekt. Du deltar i planeringen och prioriteringen av kommande års underhålls- samt reinvesteringsprojekt.

I din roll som projektledare kommer du driva främst reinvesteringsprojekt och underhållsprojekt, men även investeringsprojekt och kundprojekt. Du ansvarar för framtagning av kalkyl, projektering samt för att driva projekten inom fastställd budget, tid och innehåll. 

Du ansvarar för projekten gentemot hyresgäster och förvaltare, från program/projekterings- och genomförandefasen till överlämning av projektet. Vidare ansvarar du för upphandling/avrop av erforderliga konsulter och entreprenörer samt att säkerställa leveransen från dessa. 

Inom ditt område ligger även uppföljning av projektens mål avseende budget, tid, kvalitet, energi och miljö. Du är den som handhar alla myndighetskontakter i projekten och säkerställa att erforderliga tillstånd erhålls och krav efterföljs. Som projektledare är du byggherreombud.

Vem vi tänker att du är:
Utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör inom samhällsbyggnad, yrkeshögskola inom området alternativt annan utbildning och erfarenhet som bedöms likvärdig. Du är van och trivs med att självständigt driva projekt samt att bygga upp en projektorganisation. Du behöver ha kompetens inom budgetansvar, ekonomisk styrning och uppföljning. Du har erfarenhet av att leda byggprojekt och är förtrogen med entreprenadprocessen från dina tidigare erfarenheter.

För att lyckas i denna roll tror vi att du har tidigare erfarenhet från en samordnande roll och goda erfarenheter från deltagande i byggentreprenader. Du trivs med mycket ansvar och förstår vikten av helhetsperspektivet, men kan med lätthet dyka ner på detaljnivå vid behov.

Vi ser gärna att du har arbetat med samverkan och kunskaper i entreprenadjuridik, önskvärt är erfarenhet av att arbeta i enlighet med LOU. Du besitter en god förmåga att kommunicera, såväl muntligt som skriftligt.

För att trivas i rollen tänker vi att du trivs med mycket ansvar, kundkontakt och förstår vikten av att alltid ha med dig helhetsperspektivet. Du är handlingskraftig och har ett systematiskt arbetssätt med god förmåga att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa. Du har ett inflytande och en stabilitet som främjar en förtroendeskapande miljö.

Placering
Rollen är placerad på Uddevalla sjukhus Vintergatan 8, Uddevalla. Du behöver ha B-körkort. Där det är möjligt använder vi kollektivtrafik vid resande.

I rekryteringsprocessen används personlighets- och färdighetstest i enlighet med Västra Götalandsregionens riktlinjer.
Varmt välkommen med din ansökan senast 25  februari. Intervjuer planerar att hållas 8 och 11 mars i regionens hus Uddevalla.  Tjänsten kan komma att placeras i säkerhetsklass. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kan komma att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen före anställning.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Heltid
Ort Uddevalla
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/644
Kontakt
  • Linnea Gusteus Enhetschef NU, 070-0206338
Facklig företrädare
  • Iowan Hedendahl Sverigens ingenjörer:, 0722-056401
  • Jasmina Jahic VISION, 070-0805946
Publicerat 2024-02-06
Sista ansökningsdag 2024-02-25

Tillbaka till lediga jobb