Naturbruksförvaltningen, Naturbruksgymnasiet Sötåsen

Med målsättningen - Vi utvecklar kompetens i världsklass för en hållbar framtid och det goda livet, driver Naturbruksförvaltningen utbildning inom ungdomsgymnasium, anpassat gymnasium, vuxenutbildning och yrkeshögskola. Naturbruksskolorna Svenljunga, Sötåsen, Uddetorp och Biologiska yrkeshögskolan fungerar som kompetenscentrum för de gröna näringarnas tillväxt och utveckling. Tillsammans med näringsliv och forskare driver förvaltningen energiprojekt och försöksverksamhet i framkant på skolorna. Naturbruksförvaltningen är en del av Västra Götalandsregionen.

Bakgrund:
På natursköna Sötåsen utanför Töreboda hittar du ett centrum för ekologiskt och hållbart naturbruk. Här bedrivs ekologiskt lantbruk, kravgodkänd djurhållning med kor, grisar och får och storskaliga ekologiska trädgårdsodlingar. Här har vi även en anläggning för hundträning och ett djurhus med allt från ormar och reptiler till gnagare och fåglar. På Sötåsen finns helt enkelt det mesta inom djur och natur.

Här kan man läsa Naturbruksprogrammet med inriktning lantbruk, djurvård och trädgård med totalt 11 olika yrkesutgångar.  Här finns också anpassat gymnasium med inriktning Skog, mark och djur . Vi erbjuder alla våra elever möjligheten att bo på internat. Det övergripande målet för verksamheten är att stödja eleverna mot måluppfyllelse i skolan och att eleverna känner sig trygga. I arbetet ingår därför att stödja och motivera eleverna i deras utveckling och lärande samt att skapa förutsättningar att lyckas i skolan.  För att nå måluppfyllelse i skolan kan en elev vara i behov av förstärkt boendestöd.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som boendestödjare arbetar du med en mindre grupp elever som behöver extra stöd för att klara sin vardag, både socialt samt med planering och genomförande av olika vardagsrutiner. Vi arbetar utifrån genomförandeplaner på uppdrag av socialtjänst i elevens hemkommun. Du gör även kontinuerliga uppföljningar tillsammans med ansvarig kommun, samordnare, elev och vårdnadshavare. 

Kvalifikationer - vi söker dig som:

  • Har läst omvårdnadsprogrammet med undersköterskeexamen, socialpedagogik eller fritidsledarprogrammet. Du kan också ha utbildning eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Har erfarenhet av att arbeta med ungdomar med neuropsykiatriska funktionsvariationer, framförallt autism
  • B – Körkort för manuell växellåda.
  • Grundläggande IT-kunskap.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid en positiv attityd och att du har service- och ansvarskänsla. Du har en stora sociala färdigheter och har lätt för att skapa relationer med ungdomar och kunna möta var och en utifrån individuella behov. Du har god samarbetsförmåga och är flexibel, tålmodig samt initiativrik med ett lågaffektivt förhållningssätt. Du behöver kunna lösa problem som kan uppstå på egen hand samt tillsammans i arbetslaget. Du bör också känna dig trygg i att hålla i kvällsaktiviteter för ungdomar. 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor:
Tjänsten är en tillsvidareanställning med 100% sysselsättningsgrad, semestertjänst. För att få en anställning krävs ett utdrag ur belastningsregistret som du ansöker om ett via polisens hemsida.
Tjänstgöringen är i huvudsak förlagd eftermiddag-, kväll- och nattetid där nattjour är schemalagd. 
Urval- och intervjuarbete kan komma att ske löpande under ansökningstiden så sök redan idag och senast 4 mars. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Omgående eller vid överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Töreboda
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/620
Kontakt
  • Sabina Knutsson, 072-4538611
Facklig företrädare
  • Mary Larsson, Kommunal, 072-2033830
Publicerat 2024-02-12
Sista ansökningsdag 2024-03-04

Tillbaka till lediga jobb