Koncernkontoret, Koncernstab Digitalisering, Användarnära tjänster

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland? Västra Götalandsregionen är Sveriges största offentliga arbetsgivare med ambitionen att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare. På Koncernkontoret arbetar vi dagligen med att göra skillnad för patienter, medarbetare, besökare och invånare.

Med support, förvaltning och utveckling av IT-stöden som används i VGR:s verksamheter är vi med och skapar förutsättningar för en fungerande vård. Vi söker en teknisk specialist till vårt utvecklingsteam för desktop & mobil. Ta chansen och sök dig till en av Sveriges största IT-organisationer.

Ditt uppdrag
Vi söker dig som vill bli en del av vårt agila team som utvecklar plattformarna för mobiler och desktops. Som medlem i teamet kommer du att arbeta med hantering av dessa klienter, teamet har ansvar för hela leveransen. De verktyg VGR använder för att administrera och hantera dessa är Microsoft Intune och Configuration Manager. Vi strävar efter att automatisera processer som idag är manuella, därför är kunskap kring scriptutveckling och automation meriterande. Vi arbetar enligt scrum-metodiken.

Som teknisk specialist har du djup kompetens inom området. Du har stort fokus på utveckling av tekniken. Du har en god förmåga att dela med dig av din kunskap och erfarenhet. Du har förmåga att arbeta bra i team men även självständigt. Du kan leda en arbetsgrupp vid behov. Du kan prepresentera kompetensområdet i olika forum och kan arbeta proaktivt.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Automatisering av processer
 • Förädling och utveckling av hanteringen av klienter i Microsoft Intune Microsoft
 • Configuration Manager
 • Övriga stödsystem Livscykelhantering av operativsystem Windows MacOS iOS Android
 • Stötta 3:e linjens felsökning vid behov Dokumentation av rutiner ooch arbetssätt
 • Utbilda och informera

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjligheten att genom digitalisering vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland.

Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa.

Vi erbjuder hybridarbete med valfri placeringsort, Göteborg, Mölndal, Vänersborg, Skövde eller Borås.

För att lyckas i rollen behöver du:

Kvalifikationer:

Vi söker dig med erfarenhet av klientoperativsystem (Windows, iOS, Android) och hur man hanterar dessa, ex. applikationsinstallationer, OS-installationer, konfiguration och policyhantering. Du har gedigen kunskap av Microsoft Intune och Configuration Manager och stor förståelse för hur mobiler fungerar.

Som person är du ansvarstagande, initiativrik, har en positiv attityd och ett personligt engagemang. Du har goda språkkunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift och har en mycket god dokumentationsförmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap av följande:

 • Script och automation (Powershell , API, m.fl)
 • Windows Server
 • Microsoft SQL Server
 • Tunna klienter
 • Agilt arbetssätt enligt Scrum-metodiken

Du innehar god samarbetsförmåga och ditt förhållningssätt präglas av stort kundfokus och förståelse för hur IT påverkar kunden och dess verksamhet.

Då tjänsten kan komma att säkerhetsklassas så ställs krav på svenskt medborgarskap.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

 • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
 • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
 • Feedback bidrar till vår utveckling.

Övrigt
Vi eftersträvar jämlikhet för alla medarbetare, att de trivs på arbetsplatsen och värnar om en god balans mellan arbetsliv och privatliv.

Läs om våra förmåner: Förmåner - Västra Götalandsregionen (vgregion.se)

Läs mer om vår verksamhet här: http://www.vgregion.se/om-vgr/

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg, Skövde, Borås, Mölndal, Vänersborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/464
Kontakt
 • Jakob Malmström, sektionschef , 079-0683652
Facklig företrädare
 • Vision: Jeanette Hansson, 0767-742849
 • Akavia, SACO: Stig Holmlund, 0709-512345
 • Sv Ingenjörer: Yvonne Jagersjö, 073-8048765
Publicerat 2024-01-29
Sista ansökningsdag 2024-02-22

Tillbaka till lediga jobb