Sahlgrenska Universitetssjukhuset, FoUUI, Gothia Forum

Tillsammans skapar vi på Sahlgrenska Universitetssjukhuset vård av högsta kvalitet med patienten i fokus. Med stort engagemang och ständigt lärande är vi ett av landets ledande universitetssjukhus. Vi bedriver allt från länssjukvård till nationell högspecialiserad vård. Genom intressant forskning har vi en inriktning mot framtidens sjukvård. Hos oss är det viktigt med digital kompetens och att alla bidrar till den digitala utvecklingen. I vårt arbete tar vi tillvara den bredd av kunskap och erfarenhet vi gemensamt har – Tillsammans med dig vill vi skapa värde för våra patienter.

Verksamhetsbeskrivning

Gothia Forum är en samverkansorganisation inom Västra Götalandsregionen som organisatoriskt tillhör Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Gothia Forum har uppdraget att stärka klinisk forskning i Västra Götaland och därigenom bidra till bättre vård och behandling av patienter. Gothia Forum har idag cirka 60 medarbetare och verksamheten utgör en viktig del i Västra Götalandsregionens satsning inom Life Science. Vår vision är att göra Västra Götaland till en attraktiv region för högkvalitativ klinisk forskning och bidra till Sverige som ett ledande forskningsland. Läs mer om Gothia Forum på www.gothiaforum.com

Inom Gothia Forum finns de kliniska prövningsenheterna Clinical Trial Center (CTC) och Primary care Trial Center (PTC) som är en resurs för alla inom hälso-och sjukvård, akademi och industri som vill bedriva klinisk forskning i Västra Götaland. På våra prövningsenheter utför vi på uppdrag kliniska studier med läkemedel, medicintekniska produkter samt medicinska behandlingar. Vi genomför sponsor- och prövarinitierade studier inom många terapiområden och alla utvecklingsfaser (Fas I/First-in-Human till Fas IV).

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en överläkare till de kliniska prövningsenheterna Clinical Trial Center (CTC) och Primary care Trial Center (PTC).

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av studierelaterade arbetsuppgifter inom många olika terapiområden; undersökningar på forskningsdeltagare, journalföring, dokumentation, säkerhetsrapportering och bedömningar. Du kommer att arbeta i nära samarbete med läkare, sjuksköterskor, undersköterskor och biomedicinska analytiker vid enheterna.

Du kommer att ingå i CTC/PTC ledningsgrupp tillsammans med enhetschef och funktionsledare, vilket bland annat innebär bedömning av nya studieförfrågningar.

I rollen ingår medverkan vid inspektion av tillsynsmyndighet (Läkemedelsverket) och audit/kvalitetsgranskning samt presentation av verksamheten för framtida kunder inom akademi, hälso-och sjukvård och näringslivet. 

Majoriteten av de studier som genomförs vid enheterna är läkemedelsstudier.

I tjänsten ingår ett medicinskt ledningsansvar för hela verksamheten på Gothia Forum, inkluderat Fas I/First-in-Human enhet.

Kvalifikationer

Legitimerad läkare med lämplig specialistutbildning. Du måste behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med kliniska prövningar och GCP. Disputerad (möjlighet för egen forskning när verksamheten tillåter).

Övrigt:

Du har en mycket god samarbetsförmåga, trivs med att arbeta i team och delar gärna med dig av din erfarenhet och kunskap. Rollen kräver stor noggrannhet samt god kommunikativ och administrativ förmåga. Viktigt att du som person är lyhörd och flexibel samt har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Möt några av våra medarbetare - Sahlgrenska Universitetssjukhuset

Vid eventuell rekrytering av sjuksköterskor/läkare med utländsk legitimation/specialistbevis föregås den aktuella tjänsten av process för att uppfylla kraven för svensk legitimation/specialistbevis

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Kan diskuteras
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/392
Kontakt
  • Enhetschef, Anna-Carin Varvne, anna-carin.varvne@vgregion.se
Facklig företrädare
  • Vision, Therese Jakobson, 031-3424917
  • Vårdförbundet, Nicklas Modig , 076-9402885
  • Kommunal, Karin Andersson , 070-3928863
  • SACO, Reza Asadian Falaheih, 031-3424528
Publicerat 2024-01-24
Sista ansökningsdag 2024-03-08

Tillbaka till lediga jobb