Försörjningsförvaltningen, Tvätteriet

Försörjningsförvaltningen är en förvaltning inom Västra Götalandsregionen. Verksamheten bedrivs i hela Västra Götaland med fokus på försörjning och logistik till regionens olika verksamheter. Vi utvecklar och levererar bland annat tjänster inom måltider, tvätt, läkemedelsnära produkter och hjälpmedel, och lagerhåller och distribuerar produkter.

Vi på försörjningsförvaltningen i Västra Götalandsregionen söker nu sommarvikarier till vår verksamhet Tvätteriet för sommaren 2024!

 

Tvätteriet i Alingsås försörjer vården inom Västra Götalandsregionen med tvätt och textilier. Vi har 230 anställda och tvättar 36 ton textilier per dag. Nu söker vi engagerade sommarvikarier! Som en del i vårt team är du med och lägger grunden för en fungerande vård.

Vi erbjuder dig en utvecklande arbetsplats där du får introduktion, utbildning och bra anställningsvillkor. Här kan du läsa mer om fördelar och förmåner som ingår i din anställning i Västra Götalandsregionen: Dina förmåner som anställd i VGR.

Arbetsuppgifter

Arbetet som Tvättbiträde handlar om patientsäkerhet, trygghet och bra service. Genom att hantera textilier från våra kunder lägger du tillsammans med kollegor grunden för en fungerande vård och omsorg.  
 
Som Tvättbiträde bidrar du främst genom: 

  • Sortering av inkommande textilier 
  • Efterbehandling av rena textilier 
  • Packning av kundorder 
  • Fungerande drift av maskinparken

Din insats i det löpande kontroll och förbättringsarbetet är viktigt. För att främja en god arbetsmiljö byter du arbetsstation flera gånger under dagen. 

Arbetstiderna är skiftarbete dag/kväll måndag till fredag. Nuvarande arbetsschema är:
- Dag kl 06:00-14:30 varannan vecka
- Kväll kl 14:30-23:01 varannan vecka

För att lyckas i arbetet som Tvättbiträde behöver du: 

  • skapa bra relationer till arbetskamrater genom ett gott bemötande   
  • ta ansvar genom att vara noggrann och lojal mot ditt uppdrag  
  • visa intresse, vilja och engagemang till att utföra ett bra arbete  

Du behöver kunna kommunicera väl på svenska då du kommer ha dialog med arbetskamrater och ledning samt följa skriftliga och muntliga arbetsinstruktioner. Om du har annat modersmål än svenska ser vi att du lägst behöver ha klarat SFI kurs D plus att du har erfarenhet av att praktisera svenska språket.

Din IT-kunskap är grundläggande; du kan använda smartphone, dator, mejla och söka information på nätet. Du går och står under en stor del av arbetsdagen. 

Du har utbildning på grundskolenivå. 

Har du teknisk kompetens eller erfarenhet av industriarbete så är det meriterande.

Övrigt

Semestervikariatet är från juni till augusti och du behöver kunna arbeta minst 6 veckor. Upplärningar börjar i juni men om möjligheten finns kan du även starta som timanställd tidigare vilket sedan övergår till ett sommarvikariat. Du behöver vara 18 år för att arbeta hos oss. 

Vi kommer att hantera ansökningarna löpande samt genomföra kortare teams-avstämningar som ett första steg i rekryteringsprocessen. Håll lite utkik i mailen då en inbjudan skickas via systemet Varbi.

Intervjuerna kommer att hållas i grupp och även ett arbetsprov kommer att utföras i samband med det. 

Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningsform Sommarjobb/Säsongsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Juni
Löneform Månadslön eller timlön
Antal lediga befattningar 30
Sysselsättningsgrad 6-12 veckor
Ort Alingsås
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/299
Kontakt
  • Maarit Palmu, servicechef, 0322-669822
Facklig företrädare
  • Kommunal, 010-4429460
Publicerat 2024-02-05
Sista ansökningsdag 2024-04-05

Tillbaka till lediga jobb