Regionhälsan Mini-Maria Norra

Om oss

Vi söker sjuksköterska som vill vara med och bygga upp Mini-Maria mottagningar i Fyrbodal. Verksamheten startade upp april 2023 och är därmed i en uppstartsfas. Mini-Maria verksamheten vänder sig till ungdomar upp till 21 år som har risk för skadligt bruk och beroende av substanser samt spel om pengar, och till deras närstående. Vi har startat upp med mottagning i Trollhättan, Uddevalla, Strömstad, Tanum, Munkedal, Lysekil, Henån, Sotenäs och planerar mottagningen i Bäckefors. Ungdomar och deras anhöriga som tillhör Vänersborg vänder sig till mottagningen i Trollhättan.

Vårt uppdrag är att vara lättillgängliga mottagningar där ungdomar och deras närstående, antingen på eget initiativ eller genom att de har blivit hänvisade till oss, kan få råd, stöd och behandling gällande riskbruk, skadligt bruk och beroende. Målet med att vara lättillgängliga är att tidigt ha möjlighet att sätta in de insatser som behövs för ungdomen och deras närstående. Vi har även i uppdrag att arbeta förebyggande och ge råd och stöd till andra enheter och professioner.

Arbetet bygger på tvärprofessionellt teamarbete där sjuksköterskor, socionomer, psykolog och läkare arbetar tillsammans. Mottagningarna bedrivs med delat huvudmannaskap mellan kommuner och Regionhälsan/VGR. Den medicinska personalen bemannas via Regionhälsan och den psykosociala personalen bemannas från kommunen. Enhetschefen för sjuksköterskorna på Mini-Maria tillhör. Regionhälsan och har delat ledarskap för verksamheten tillsammans med chefer från kommunen.

Om arbetet

Som sjuksköterska på Mini-Maria kan vi erbjuda dig ett varierande och utvecklande arbete kring den unge och deras närstående. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat vara bedömningssamtal, provtagning, hälsosamtal, rådgivande, stödjande och motiverande samtal samt samtal med närstående och anhöriga. Utöver det kommer teamet att arbeta med utåtriktade insatser som till exempel information, samverkan med vårdgrannar och andra myndigheter. Du får en individuellt anpassad introduktion som utgår ifrån din kompetens och erfarenhet.

Om dig

Du skall vara legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet. Det är meriterande om du är vidareutbildad inom psykiatri och/eller barn och ungdom. Det är även meriterande med erfarenhet av arbete inom psykiatri eller med beroendevård eller arbete med ungdomar/unga vuxna. MI är också meriterande men utbildning kan även erbjudas inom ramen för tjänsten liksom annan utbildning som du kan behöva för att stärka din kompetens för att arbeta med målgruppen.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som god samarbetsförmåga, flexibilitet och förmåga att arbeta självständigt och i team. Du har ett genuint intresse och engagemang för enhetens målgrupp och du ska vara nyfiken, modig och intresserad av att vara med att starta och bygga upp en ny verksamhet och av att samverka med andra teamkollegor.

Som sjuksköterska kommer du utgå från en av huvudmottagningen antingen i Trollhättan eller Uddevalla och därifrån bemanna någon/några av de övriga orterna i området en eller flera dagar/ vecka. I tjänsten ingår arbete på övriga orter samt att kvällstjänstgöring kan ingå i tjänsten.

B-körkort är ett krav.

Villkor

Intervju kan ske fortlöpande under ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad Enligt överenskommelse
Ort Trollhättan med omnejd
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/143
Kontakt
  • Ingela Norberg, tf. enhetschef, 0730-671249
Facklig företrädare
  • Sabina Gustafsson, Vårdförbundet, 0761-372186
Publicerat 2024-02-01
Sista ansökningsdag 2024-02-22

Tillbaka till lediga jobb